De eenvoud van aandacht – Cathelijne Esser

cat
Soms komen er boeken op je weg net als je er aan toe bent om je er in te verdiepen. Zo ook met dit boek van Cathelijne Esser: De eenvoud van aandacht. Ik had al wat boeken gekocht die de Japanse manier van leven belichten. Ook daar kijk je op een andere manier naar het leven dan dat wij over het algemeen in het westen gewend zijn te doen. Daarnaast is het een mooie verdieping van mijn eigen leven omdat ik door omstandigheden (chronische ziekte) veel meer stil sta en dus daar meer mee van doen heb, met het niks zeg maar. En ook dat brengt mooie dingen als je er voor openstaat en onderzoekt en probeert.

Het boek is ten eerste prachtig vormgegeven, hardcover, niet te groot, de rug met linnen en ook de binnenkant is prachtig, sereen maar wel heel leuk met een minimalistische teckel die zijn weg zoekt. De natuur speelt ook een belangrijke rol en ik merk dat het ook makkelijk is om de beauty te zien als het winter is en alles kaal is als je er aandacht voor hebt. Voor mij houdt dat in, met een ding tegelijk bezig zijn, verder niks, het helpt zelfs met inslaap vallen die focus.

De inhoud is in 7 sporen opgedeeld:
Dieper luisteren naar je lichaam.
Luisteren naar creativiteit
Geweldloos luisteren
Flow hervinden door te luisteren
Luisteren naar je leefomgeving
Luisteren naar het ritme van de natuur.
Luisteren met je hart.

Cathelijne neemt je mee in haar zoektocht en haar bevindingen, dat doet ze soepeltjes, ze neemt je aan de hand mee en laat je reflecteren en luisteren. Bij sommige sporen heb je meteen aansluiting en geeft het verdieping of meer handvatten en bij andere brengt het echt een zogenaamde eye-opener te weeg. Ik zou je willen aanraden om het boek in (7) etappes te lezen. Zodat je ieder spoor je eigen kunt maken, of in ieder geval even alleen de aandacht kunt geven en het op die manier meer doorleeft wordt.

Het boek is overzichtelijk, handzaam, zowel qua omvang als qua inhoud. Je krijgt veel tips als je over bepaalde inzichten meer wilt lezen of er meer mee wilt doen. Het is echt een boek om je op het goede spoor te zetten, wat dat ook voor jou persoonlijk mag zijn. Een aanrader dus als je op zoek bent naar focus, rust en aandacht voor de kleine dingen in het leven, die opeens veel groter kunnen gaan lijken door die aandacht en daardoor meer balans kunnen geven in je leven.
Klik hier voor de link naar het boek bij uitgeverij Scriptum.

2 Reacties op “De eenvoud van aandacht – Cathelijne Esser

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s