Dag 150 – Vraag 150

Vandaag vraag 150 van de 365 dagen challenge:

Heb je huisdieren?

Wij hebben een geweldig lieve hieperdepiep Mechelse herder. Ze is een mengsel van een Mechelse herder van moederskant en een oud Duitse herder  van vaderskant. Ze heeft de kleur van haar moeder en de kraag van haar vader. Een mooi ding dus. Dat als een typische Mechel met je speelt, pakken bij de pols dat hoef je ze niet aan te leren LOL.

Daarvoor hadden we Lina even uit het asiel. Zij was een  hele sterke en getraumatiseerde bull mastif, die wij helaas niet konden houden in de woonwijk met mijn gebreken. Heel jammer want de inborst van het beest was goed. Ze was alleen compleet verpest door het kamp waar ze gewoond had en haar hele leven had vastgeketend gezeten, de wond op haar enkel ging nooit meer goed dicht. Vreselijk. Als ze ergens een busje zag ging ze heel getraumatiseerd heen een weer staan wiegen op haar benen. Je mocht haar dan ook niet aanraken maar rustig praten en een stukje doorlopen. Ze werd heel beschermend naar ons toe, niemand kon meer zonder gevaar ons huis binnen maar ook buiten werd ze steeds onhoudbaarder. Dat was misschien nog prima geweest als we ergens buiten op een boerderij hadden gewoond, maar dit ging niet. Ik voel me nog steeds zo vreselijk als ik denk aan die dag dat we haar terug moesten brengen, dat was de afspraak met het asiel want ook zij wisten niet genoeg over haar. Die info hebben we in ieder geval kunnen geven, waar op te letten bij een volgend baasje. Maar m’n hart huilde. Nog steeds eigenlijk als ik er aan denk.

Daarvoor hadden we Lara, uit dat zelfde asiel. Zij was bijna 6 jaar toen we haar daar ophaalde. Een mengelmoes van herder en labrador. Ook zij had een gebruiksaanwijzing, ze hield van mensen maar niet van andere honden. Terwijl ze wel was opgegroeid met een andere herder. Maar die liet haar alle ruimte en zolang andere honden haar space respecteerde was er niks aan de hand. Binnen was dat met ongeveer een meter, dan werd er gegromd en deed de ander dan een stapje achteruit was het prima en deed ze haar ogen weer dicht om verder te slapen, althans zo leek het. Buiten was die ruimte ieeetssss wat meer maar omdat ze al vrij grijs was kwam ik er wel mee weg om te zeggen kom op ouwe brompot, op een of andere manier begreep men dat dan wel.

Verder hebben we vroeger een kat gehad, die is 17 geworden. Daarna geen kat meer want eigenlijk ben ik allergisch voor katten. Maar zij was geen schoot kat dus we kwamen niet te veel met elkaar in aanraking zal ik maar zeggen. Een eigengereid ding was het, dat het liefst boven op de verwarmingsketel lag, vooral als er visite was dan zag je haar helemaal niet. Toen Ashley eenmaal geboren was werd die gedoogd door de kat.

Toen Ashley klein was hebben we ook nog de nodige konijnen, hamsters en cavia’s gehad. Van die laatsten hebben wij ook veel vriendinnetjes voorzien want we hadden een mannetje en een vrouwtje bleek.

Jij nog wat te vragen?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s