Dag 126 – Vraag 126

Vraag 126 van de 365 dagen challenge komt vandaag van Barbera:

Wat doe jij aan 4 oktober? Hoe denk jij over die dag voor dieren in het algemeen? En jullie hond krijgt die nog iets speciaals naast een extra knuffel?

4 oktober is wel zo een dag die al mijn hele leven wel een rol speelt omdat we thuis altijd honden of katten hadden en wij nu ook. Natuurlijk moet je het hele jaar door je daar bewust van zijn dat je goed met dieren omgaat maar zo een extra dag kan in het drukke social media leven, waar je dagelijks doodgegooid wordt met allerlei nieuws,toch voor sommige even een moment van stilstaan bij zijn.

Vooral nu men het ook wel een eet-geen-dierendag noemt kan het een extra dimensie geven aan bewustwording. Denk dat we toch ook met z’n allen op deze planeet gezond willen blijven leven en dat we dan toch ook anders met voedsel en dus ook met dieren om moeten leren gaan. En dan heb ik het nog niet eens over hoe schandalig er met dieren wordt omgegaan in de voedsel industrie. Gelukkig zie je steeds meer initiatieven voor een beter leven voor dieren als je toch wat vlees wilt eten. Maar ik merk aan mezelf dat ik toch veel vaker en vegetarische of soms zelfs veganistische variant gebruik, deels ook omdat ik het interessant vind om nieuwe dingen uit te proberen maar hoofdzakelijk omdat het beter voor dier en mens is. Net zoals ik zoveel mogelijk biologisch koop en dan zo dicht mogelijk bij huis. Dus kijk waar de sperziebonen vandaan komen en kies ik voor iets anders als ze bijvoorbeeld helemaal uit Ethiopië moeten komen.

Kip en vlees kopen we nu meestal bij Koopeenkip/koopeenkoe/koopeenvarken.nl Biologisch vlees bij de lokale boer die goed voor z’n dieren zorgt en je bent je er heel bewust van dat je een dier gaat eten en dat dood gaat omdat jij vlees wilt eten. Je krijgt namelijk een mail als de hele koe verkocht is en dat deze naar de slachter gaat. Waar de koe dan nog 3 dagen verblijft om tot rust te komen. Nou ik kan je zeggen dat je dan echt zo iets hebt van oeps, kan die niet gewoon terug in de wei? Ik moet ook zeggen dat ik steeds meer doordrongen raak van het feit dat het eigenlijk heel raar is dat we levende wezens fokken om op te eten en dat die dan ook nog vaak in de meest vreselijke omstandigheden moeten leven omdat we te veel eten en met te veel mensen zijn en het zo goedkoop mogelijk moet. Vroeger had men wellicht niet echt een keus maar met alle technieken en kennis van tegenwoordig hebben we een keuze.

Onze eigen diva krijgt inderdaad wat extra hondenkoekjes, knuffels en extra lange loopjes. Van de buren had ze gisteren al een leuk nieuw speeltje gekregen dus die komt niks te kort ❤

Jij nog een vraag voor mij?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s