Dag 124 – Vraag 124

Vraag 124 van de 365 dagen challenge. Vandaag de vraag van Anja:

Hoe zijn jullie aan de voornaam van jullie lieve dochter gekomen? Waren jullie het er meteen over eens? Welke jongensnaam hadden jullie in gedachte?

Natuurlijk hadden we ook van die namenboekjes maar uiteindelijk kwamen via een tv-programma, The Fresh Prince of Bel Air, aan haar naam. Ashley, de naam van het karakter dat het zusje speelt van Will Smith. Er deden in het begin ook nog wel andere namen mee zoals Naomi en Fatima.Ik had meer kortere namen in gedachte en Erik kwam nog wel eens met een Kimberley of zo maar over Ashley waren we het meteen eens en ja en deze naam blijkt gewoon heel goed te passen bij haar. En op vakantie in Amerika konden we altijd wel iets vinden met haar naam erop 🙂 Maar daar kwamen we later pas achter ;-).

Als ze een jongen was geweest was Ashley ook mogelijk geweest want het werd, vooral vroeger, ook wel als jongensnaam gebruikt, maar voor ons voelde het echt als een meisjesnaam dus die overweging hadden we gewoon niet. Als ze een jongen was geweest had ze Ricky geheten, en ik heb later begrepen dat als ik een jongetje was geweest ook Rick had geheten. Bijzonder wel.

Vernoemen is nooit in ons opgekomen maar dat komt ook omdat je dan moet kiezen tussen wiens vader of moeder en daarbij heten die Jan, Wil, Piet en Els. Dus ja dat kwam gewoon niet in ons op. Het grappige is dat Erik zijn naam heel vaak als Eric met een c wordt geschreven. Terwijl het altijd Erik met een k is geweest, behalve op z’n geboortetegeltje dat we laats tegen kwamen. Dat vonden we toch wel heel bizar en grappig tegelijkertijd.

Heb jij nog een vraag voor mij?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s