Dag 112 – Vraag 112

Vandaag vraag 112 van de 365 dagen challenge, vandaag de vraag van Jos:

Wat is het beste concert dat je hebt meegemaakt? En waar zou je nog een keer naar toe willen?

Het beste concert. Ik denk het concert dat het meeste is bijgebleven en dat is van de Simple Minds in de Kuip, eind jaren 80 ergens. Die sfeer, dat meedeinen van die tweede ring als je even stilstond, ik wist niet dat beton zo buigzaam kon zijn. De teksten mee lallen, sommige helemaal fout natuurlijk LOL.

Maar David Bowie in het Govert is een hele goede tweede en vlak daarbij zitten de concerten van U2, Anouk (met dochterlief), BB King en Candy Dulfer met pa Dulfer in de boerderij in Zoetermeer. Ik denk 100 man in dat zaaltje en wat een sfeer en wat kan die oude Dulfer lekker een deuntje wegscheuren op die sax. Wat mij meteen weer doet denken aan het North Sea Jazz festival toen het nog in Den Haag werd gehouden, heerlijke muziek. En omdat de gedachten nu toch weer terug in de tijd gaan is het eerste concert dat ik bezocht van the Police natuurlijk ook legendarisch, als is het maar dat ik toen nog op Erik zijn nek kon zitten. En dan mag ik Symfonica in Rosso met Sting ook niet vergeten te noemen. Dat maakte op dat moment ook heel veel impact.

En waar ik nog een keer heel graag naar toe wil is Pink. Dat lijkt mij ook geweldig! Maar zoals het er naar uitziet moet ik dan of naar Amerika of Australië afreizen. Dus als U2 nog een keer terugkomt en ik kaartjes kan bemachtigen lijkt me dat ook heel fijn.

Don’t you forget about me – Simple Minds

Belfast child – Simple Minds

Alive and Kicking – Simple Minds

 

Heb jij een vraag voor mij voor deze challenge?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s