Dag 102 – Vraag 102

Vandaag vraag 102 van de 365 dagen challenge, vandaag de vraag:

Wat kan jou echt verwonderen?

De domheid van sommige mensen, en vooral die kortzichtige domheid die niet echt iets te maken heeft met intelligentie. Niet doordenken, niet stilstaan bij de gevolgen van bepaalde keuzes op de lange termijn en dan niet alleen voor jezelf maar gewoon voor het voortbestaan van de planeet.

De wreedheid van mensen zoals het willen neerschieten van een giraf en er dan als een wilde man/vrouw naast staan net alsof ze een echte strijd hebben geleverd terwijl ze alleen maar als angsthazen met een geweer vanuit de bosjes poefpoef hebt gedaan. Maar ook het kopen van een kind voor je eigen seksuele behoeftes, vrouwen die als slaaf worden verhandeld. Uberhaupt dat mensen denken meer rechten te hebben dan een ander.

Hoe mensen kunnen denken over andere, als ze een andere kleur hebben, of een ander geloof hebben, of uit een ander dorp komen. Mensen zijn mensen waar dan ook. Soms zijn ze leuk, soms zijn ze stom, soms zijn ze gemeen, soms zijn ze lief. Als we dat nou gewoon zouden accepteren en elkaar alleen zouden aanspreken op die karaktertrekken.

Ik verwonder mij ook over mooie dingen zoals over de veerkracht van de mens, de ontdekkingen die gedaan worden, de mensen die alles delen met anderen terwijl ze zelf niks hebben, over de liefde (iets ongrijpbaars). De liefde voor muziek die universeel is en aangeboren is als je baby’s ziet dansen op muziek. De liefde die verschillende diersoorten voor elkaar kunnen hebben. De enorme diepte van de oceanen, de enorme complexiteit van ons menselijk lichaam en over onze hersenen nog maar te zwijgen. Laten we er wat moois mee doen!

Heb jij een vraag voor mij voor deze challenge? Klik dan op de link en stel daar je vraag: 365 dagen challenge

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s