Dag 80 – Vraag 80

Vandaag vraag 80 van de 365 dagen challenge, vandaag de vraag:

Ben je aan het diëten?

Nou ja diëten. Ik ben aan het afvallen. Ik ben in september 2016 begonnen. De eerst 20 kilo waren er binnen half jaar vanaf. Daarna ging het veel langzamer, maar het gaat nog gestaag door en ben nu zo ruim 40 kilo afgevallen. Ik juich nog niet want ik ben eerder ook wel eens 45 kilo afgevallen, maar het voelt nu wel heel anders. Komt ook omdat Erik ook meedoet. Dat maakt het wat makkelijker.

De afgelopen jaren heb ik al eerder pogingen gedaan maar omdat ik maar zo ziek bleef wilde de schildklier ook niet meewerken en had ik voedsel nodig om een beetje energie te hebben. Zes kilo lukte wel maar daarna stagneerde het. Sinds ik de juiste dosering heb van de ontstekingsremmer gaat het, na 7 jaar eindelijk, wat beter waardoor ik in ieder geval ook weer kan afvallen en ging het na die 6 kilo gewoon door.

Hoe doen we dat? Ja als dikkertje had ik al heel veel gelijnd en weet ik eerlijk gezegd wel wat goed is en niet. Daarbij helpt erover lezen en gewoon logisch nadenken ook al. Dus ja gewoon zo gezond mogelijk eten (biologisch en minder, ook minder vlees) maar wel op een manier die bij mij past. Dus ik eet gewoon nog brood en pasta, maar wel de volkoren varianten (deden we altijd al). Ik drink 1 x koffie op een dag en ja daar gaat gewoon wat ruwe rietsuiker in. Ik eet veel fruit, in het weekend een gebakje en/of een ijsje. Dus ja we eten nog gewoon koolhydraten. Wat we echt wel minder eten is satehsaus, chocola (kleinere verpakking in huis halen doet al wonderen, op is op), drop, sausjes, overdreven veel vlees bij een bbq, knabbeltjes en Franse kaasjes. Maar we hebben het niet geschrapt we doen het gewoon wat doordachter. Daarbij help ik mijzelf er niet mee om te zeggen van nee dat mag ik nooit meer eten, dan weet ik dat het fout gaat. Ik schrijf wel alles op, en ik weeg calorierijke producten af zodat ik weet wat er in gaat.  Voor mij werkt deze manier. Een ander zou gek worden van dat opschrijven. Maar ik weet nu als ik een week niet afval dat ik het wel gewoon goed heb gedaan en hoef ik mezelf niet te straffen door nog minder te gaan eten en ja dat hou ik niet vol en dus sla  ik dan weer door.  Dus zoek je eigen manier en blijf dat doen, met vallen en opstaan.

Heb jij een vraag voor mij voor deze challenge? Klik dan op de link en stel daar je vraag: 365 dagen challenge

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s