Dag 78 – Vraag 78

Vandaag vraag 78 van de 365 dagen challenge, vandaag de vraag:

Wat ben je aan het verkennen?

Nu ben ik vooral bezig met het verkennen van leuke dingen op het moment, onze vakantie naar Frankrijk, wat is daar te zien en wat neem ik lekker aan hobby spullen mee. En ben ik natuurlijk Japan aan het verkennen voor volgend jaar, door internet en een lekker dik reisboek van Rough guides. Heerlijk zo uitzoeken wat ik leuk vind, wat ik echt niet mag missen en ja het gaat alleen om wat ik leuk vind want ik ga ook alleen. Ook dat gevoel ben ik aan het verkennen, alleen op reis, en het bevalt, heel tof.  Maar ik ben ook gewend om altijd samen te reizen, of dat nou met vrienden is of manlief of een fanclub. Ik deed wel altijd al de voorbereidingen zelf en zocht alles uit dus dat is niet nieuw.  Daarbij heb je tegenwoordig overal wifi dus alleen op je hotelkamer hoef je niet te zitten, als je dat even niet wilt en kun je alles delen met je lieverds thuis. Dus ja ik heb er heeeeel veeeel zinnnnn innnnn! Het lijkt mij echt ook weer een stukje groei voor mijzelf en ik kan alles op mijn eigen tempo doen. Ik kies een paar dingen uit en die ga ik goed doen, ik hoef niet alles te zien. Ik ga voor de sfeer en om de verschillende aspecten van het land te beleven.

Ik ben heel intensief bezig geweest met verkennen waar mijn grenzen liggen bij het chronisch ziek zijn. Door die af en toe te toetsen weet ik waar ik sta en ben ik langzaam op die manier met mijn eigen revalidatie bezig geweest omdat niemand wilde/kon helpen zonder goede diagnose. Dus uitzoeken wat werkt voor mij het beste om hier mee om te gaan. Ik denk dat ik dat na 8 jaar wel aardig heb uitgekristalliseerd,  mede ook door goede medicatie en mijzelf een heel ander levensritme aan te leren. Temperament is er nog steeds hoor, kan mij nog steeds ergens voor inzetten of onrecht aanvechten. Maar totaal anders dan vroeger. Ook vriendschappen zijn daardoor veranderd, soms verdwenen en er zijn nieuwe gekomen.

Ach eigenlijk is het hele leven een grote verkenning van grenzen en mogelijkheden, van vrijheden en verplichtingen, van voor jezelf kiezen of voor de gemeenschap. Dus dat blijf ik dan ook lekker doen.

Heb jij een vraag voor mij voor deze challenge? Klik dan op de link en stel daar je vraag: 365 dagen challenge

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s