Dag 51 – Vraag 51

Vandaag vraag 51 van de 365 dagen challenge, vandaag de vraag van Esther:

Welke levenswijsheid zou je graag meegeven aan je dierbaren?

Ik denk dat je bedoelt wat als ik er niet meer ben wat ik dan graag nog voor die tijd gezegd zou willen hebben.

Moeilijk want ik denk dat een heleboel triviale dingen wegvallen, waar je bij als je midden in het leven staat soms onnoemelijk druk om kunt maken. Kan zo wel al een aantal dingen bedenken die wegvallen maar zo zullen er vast wel meer dingen zijn die op het moment suprême er totaal niet toe doen. Dus laat ik maar met de basale dingen beginnen.

Ik zou zeggen dat ik van ze hou, dat ik trots op ze ben, op hoe ze in het leven staan en er een draai aan proberen te geven. Dat ik blij ben dat ze in mijn leven waren. Dat heeft het verrijkt en een doel gegeven. Probeer bij de dag te leven vooral in lastige periodes waar je geen invloed op hebt. Blijf ademhalen, blijf in gesprek met jezelf, met andere, wees goed voor de mensen om je heen, denk niet alleen aan jezelf want je bent een onderdeel van het grote geheel. Wat jij doet, doet er toe. Hou een open blik dat verrijkt je wereld, hou een plaatsje vrij voor degene die even een rustig en beschut plekje nodig hebben. Blijf niet door rennen, neem de tijd om je angsten onder ogen te zien of naar dat knagende gevoel te luisteren. Verwerk het verleden als dat nodig is want de toekomst kan dat goed gebruiken. Ik zal jullie ontzettend missen, als agnost denk ik natuurlijk dat er niks is hierna maar ik hoop dat ik heel erg fout zit en we will meet again!

Heb jij een vraag voor mij voor deze challenge? Klik dan op de link en stel daar je vraag: 365 dagen challenge

 

 

2 Reacties op “Dag 51 – Vraag 51

    • Ja ik ben eigenlijk meer een atheïst maar ik heb niet de behoefte om mn gelijk te halen dus ik noem het meer een agnost. Want je weet maar niet of er gewoon andere vormen van leven zijn die wij nog niet begrijpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s