Dag 39 – Vraag 39

Vandaag vraag 39 van de 365 dagen challenge, vandaag de vraag uit de agenda van dochterlief:

Zou je de wet overtreden om iemand te redden?

Mijn eerste reactie was: maar dat is toch geen vraag? Dat is toch logisch. Ik denk dat alleen een ander niet redden een optie is als je dan een ander moet doden. Met als kanttekening dat als ik zou moeten kiezen tussen iemand die mijn dochter/man bedreigt hij of zij dan toch echt pech heeft want dan kies ik toch echt ook dan voor het redden van dochter/man in een acute situatie.

Redden ja, altijd als in het hierboven genoemde scenario. Als het redden niet als leven redden wordt gezien denk ik dat het dus heel erg van de situatie afhangt en dan is niet de wet overtreden leidend maar wat en wie er te redden valt, nou ja hier kun je natuurlijk eindeloos over doorbomen.

Nou denk ik eigenlijk dat iedereen dat redden zegt als het levensbedreigend is, althans dat hoop je dan als het om je eigen leven gaat. Je weet het pas zeker op het moment dat je voor dat voldongen feit staat. Je hebt op heftige situatie 2 manieren van primair reageren, vluchten of vechten. In andere situaties is wel gebleken dat ik automatisch vecht, ook al is dat niet altijd even slim. Maar ik zou zomaar op iets anders natuurlijk automatisch kunnen vluchten of bevriezen. Maar mijn intentie is redden.

Heb jij een vraag voor mij voor deze challenge? Klik dan op de link en stel daar je vraag: 365 dagen challenge

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s