Dag 37 – Vraag 37

Vandaag vraag 37 van de 365 dagen challenge, vandaag de vraag van Mariska:

Wat heeft het internet je gebracht wat je zonder internet niet gevonden of ontdekt zou hebben?

In het begin vond ik er vooral heel makkelijk informatie over van alles en nog wat en dat is nu nog zo. Ik zou anders toch een hele encyclopedie in huis hebben, die dan ook weer verouderd dus heel fijn daarvoor dat internet. Vanaf het begin dat het kon kocht ik er mijn kleding. Tegenwoordig kun je grote maten ook wel hier en daar in een winkel vinden maar toen nog helemaal niet, of je moest er een klein fortuin aan spanderen.

En met internet kwam er ook de social media, en ja daar heb ik vrienden leren kennen, die ik anders niet had leren kennen omdat ze gewoon te ver weg woonden en je elkaar nooit tegen zou zijn gekomen. Zoals de vragenstelster Mariska. Die heb ik leren kennen op een boekenforum, dat ondertussen niet meer bestaat, fora zijn een beetje achterhaald toen daar Facebook kwam. Of eigenlijk eerst Twitter, maar dat is een beetje te vluchtig eigenlijk dus ik was al snel fan van Facebook en ook daar weer leuke mensen gevonden of die je uit het oog was verloren of omdat ze in een ander land wonen en op deze manier heb je gewoon heel veel en makkelijk contact met elkaar. Ik heb echt een hekel aan telefoneren dus ideaal dit.

Ik kom op die manier omdat ik chronisch ziek thuis ben toch heel gemakkelijk ‘onder de mensen’ ik vind er ook regelmatig nieuwe hobbies en schrijven op m’n blog is ook zo een toepassing van het internet waar ik van geniet. Of Instagram waar ik mijn liefde voor fotografie makkelijker kan toepassen. Maar je vindt ook organisaties en mensen die dezelfde levensvisie hebben makkelijker. Dat vind ik ook heel fijn. Dus ja eigenlijk heeft het mijzelf veel gebracht, het heeft de wereld dichterbij gebracht. Daar ben ik heel blij mee!

Heb jij een vraag voor mij voor deze challenge? Klik dan op de link en stel daar je vraag: 365 dagen challenge

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s