Dag 31 – Vraag 31

Vandaag vraag 31 van de 365 dagen challenge, vandaag de vraag van Marianne:

Stel dat reïncarnatie bestaat wat voor een vorig leven zou je graag gehad willen hebben en wat voor leven juist niet? Wat zou je er van geleerd hebben?

Ja, persoonlijk kan ik weinig met deze vraag. Natuurlijk heb ik ook fantasie maar het past gewoon niet bij mij. Ik vind het hier en nu al belangrijk en interessant genoeg. Hier en nu valt genoeg over mezelf te leren en over anderen. Ik hou van filosoferen dus op die manier komt reïncarnatie ook voorbij maar ik ga niet mijn tijd verdoen (zo ervaar ik dat, ik begrijp dat het voor andere anders kan zijn) om hele scenario’s te bedenken en dan ook nog wat ik er imaginaire van geleerd zou hebben. Daarom kan ik mij ook niet vinden in een geloof.

Ik ben wel veel bezig met zelfreflectie en ben als mens bijzonder geïnteresseerd in hoe onze en dus ook mijn eigen hersens werken. Maar dan hou ik het wel bij dit leven, dat biedt al genoeg uitdaging en voor mij zou het ook als een vlucht voelen uit het hier en nu om op die manier te begrijpen waarom en hoe ik iets nu doe. Ik denk ook dat daar ontzettend veel valt te leren en dat vind ik zeker interessant die learning curve haal ik dan ook uit boeken en gesprekken over psychologie en filosofie. Maar vooral ook door goed te kijken en eerlijk te luisteren naar mijzelf en m’n eigen angsten en onhebbelijkheden onder de loep te nemen. Maar ook door naar andere mensen te kijken, te vragen en te luisteren. Dus ik heb geen behoefte om dit ook op reïncarnatie toe te passen. Dat andere die behoefte wel hebben is prima, net zoals andere mensen willen geloven, dat is ook prima. Maar niet voor mijzelf.

Heb jij een vraag voor mij voor deze challenge? Klik dan op de link en stel daar je vraag: 365 dagen challenge

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s