Dag 20 – Vraag 20

Vandaag vraag 20 van de 365 dagen challenge, vandaag de vraag van Helena:

Wat was je allerleukste vakantie ever en waarom?

Moeilijk! Hebben veel mooie reizen gemaakt en ieder jaar is het een fijne tijd en een mooie herinnering. Ik weet wel welke ik het minst leuke vind maar dat was de vraag niet.

Het Old Cataract in Egypte blijft altijd een mooie herinnering. Het hotel waar moord op de Nijl van Agatha Christie is opgenomen. Daar ’s avonds op de veranda zitten, kijkend naar de Nijl en de ondergaande zon met de feloeka die geruisloos voorbij varen. Heel Egypte was trouwens indrukwekkend, de pyramides en de sphinx lagen nog echt in de woestijn.

Cuba was indrukwekkend, de mensen die vol leven zitten en die geweldige muziek, mooie oude gebouwen en natuurlijk die geweldige auto’s. De sfeer was er goed. De excursie met het vliegtuigje is legendarisch en doet het nog steeds goed op feesten en partijen. Ik heb er ook al eens een blogje overgeschreven, Vlieplezier.

Sicilië met m’n ouders was speciaal, we genoten echt met z’n allen van het mooie overdekte terras van het net zo mooie huis waar we ’s avonds lekker konden eten en lezen. Overdag mooie dingen gezien en echt de sfeer geproefd daar. En er was harmonie.

De eerste keer naar de US was een dream come true. Als kind al zat ik met een kaart van Amerika en verzon ik leuke routes, geen idee van de afstanden daar! Maar ook de eerste camper vakantie daar zal ik nooit vergeten. 4 weken lekker rondtoeren door de prachtige parken en op hele stille plekjes overnachten. Toen was het er nog redelijk rustig, jaren later waren sommige parken zo populaire geworden dat het er omheen helemaal volgebouwd was met allerlei motels en restaurants. Mijn eerste trip alleen met Elvismatters naar Memphis was een belevenis. Alleen op reis, alleen maar doen wat je zelf wilt. Je onderdompelen in de Elvis sfeer. Een Australische vriendin die ik alleen kende via fora daar in het echt gesproken, en dat was fantastisch. Allebei vanaf een andere plek van de wereld en dan samen naar het eerste huis van Elvis. We zijn nog steeds ook Facebook vriendjes.  Maar ook de trip naar Amerika waar we Erik z’n moeder meenamen, we wisten toen al dat ze niet meer zou genezen, maar het was zo speciaal en het heeft haar echt nog even goed gedaan. Mooie herinneringen. En natuurlijk New York met m’n 50e verjaardag. Dat was een hele bijzondere verrassing!

En Frankrijk, daar zou ik wel willen wonen en dan Nederland als vakantiebestemming met de kerst 😉

Heb jij een vraag voor mij voor deze challenge? Klik dan op de link en stel daar je vraag: 365 dagen challenge

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s