Dag 12 – Vraag 12

Vandaag vraag 12 van de 365 dagen challenge, vandaag de vraag van Mariëlle Meray:

Als je je leven over zou mogen doen, wat zou je dan anders doen?

Even er van uitgaande dat de omstandigheden er dan even niet toe doen of dat wat ik nu weet dan ook al door heb 🙂 Dan zou ik niet zo lopen kloten op de middelbare school.

Ik zat op een Dalton school en de eerste 3 jaar waren brugklasjaren pas daarna ging je naar de Havo of het VWO door. Met gemiddeld een 6 ging je naar de Havo en met gemiddeld een 7 naar het VWO. Met spijbelen en een depressieve eenzame puberteit waarbij ik ook veel de klas werd uitgestuurd en tot bijna niks kwam toch nog gemiddeld een 6 gehaald. Ik weet nu dat de school ook gewoon niet genoeg uitdaging gaf, vragen als waarom bij wiskunde werden niet gewaardeerd. Dat was gewoon zo werd er gezegd. Daarbij had ik veel meer interesse in maatschappelijk georiënteerde onderwerpen en de mens in zijn geheel. Niks heerlijker dan een debat in de klas, kijken hoe andere mensen denken.Nu weet ik dat daar een studie psychologie perfect bij had gepast en dan was ik waarschijnlijk het liefst het onderzoeksveld ingedoken met als specialisatie criminologie. Ook dacht ik toen dat ik dom was, omdat ik anders was en ik had ook niet de normale interesses die andere meiden hadden, maar nu weet ik dat het met een iq van 132 best wel meevalt en dat mijn kracht ligt in snel dingen door hebben, verbanden zien, het grote geheel overzien, oplossingsgericht denken. Uit mijn beroepskeuze test op de lagere school kwam alleen maar dat ik vooral niet de verzorging in moest. Verder werd er weinig gemeld, blijkbaar toen het enige interessante voor meiden???

Dus ik zou verder gaan met waar toen al m’n interesse lag, dat waarderen en schijt aan de rest en dus een studie psychologie gaan doen en dan lekker filosoferen en onderzoeken!

Heb jij een vraag voor mij voor deze challenge? Klik dan op de link en stel daar je vraag: 365 dagen challenge.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s