Dag 6 – vraag 6

Dag 6 van de 365 dagen challenge. Vandaag de vraag van Lodiblogt :

Je hebt veel artikel staan over boeken, nu is mijn vraag, welke genres lees je het liefst?

Ik lees heel veel en van alles. Dat kunnen tijdschriften zijn zoals Psychologie, Flow, Saar of de Quest. Maar ook daar wissel ik veel in en koop wat mij op dat moment interesseert dus een Libelle om in de kerststemming te komen en bladen over Frankrijk voor de vakantie.

Voor boeken geldt dat alles lezen eigenlijk ook, het enige wat ik niet lees zijn fantasy en echte doktersromannetjes. Ook zal ik niet zo snel een young adult boek oppakken, maar zeg nooit nooit. Want Harry Potter wil ik ook nog een keer proberen! Ik lees graag literatuur en voor Not Just Any Book mag ik de mooie pareltjes van de Nederlandstalige literatuur recenseren. Mijn favorieten auteurs op dit gebied zijn toevallig (?) Amerikanen en de absolute favoriet is Dave Eggers maar ook de boeken van Richard Russo lees ik graag. Verder ben ik dol op thrillers en daar hebben de  Scandinavische een voorkeur. Zoals Unni Lindell en Henning Mankell.

Ik ben vroeger in mijn jeugdjaren met het thriller genre in aanraking gekomen door de detectives van Mickey Spillane van m’n vader. Daarna heb ik letterlijk alle Agatha Christies gelezen, m’n vader ging vaak op boekmarkten in Den Haag opzoek naar eentje die nog ontbrak in m’n verzameling. Dus ze staan allemaal nog steeds te pronken in m’n boekenkast.

Daarna heb ik een tijdje weinig gelezen doordat ik 5 dagen in de week werkte en 4 avonden in de week nog een opleiding volgde en daarna druk met reizen en in verwachting zijn van onze dochter. Toen die eenmaal geboren was heb ik langzaam aan het lezen weer ontdekt. Ik dank daar Larry McMurtry voor met zijn Lonsome Dove serie en later ook weer aan de thriller verslaafd geraakt door Nicci French.

Maar ik kan ook genieten van chicklits ala Bridget Jones, humor is dan essentieel want het verhaaltje is meestal dun maar heerlijk lachen maakt het goed. Sinds kort ook wat historische romans aan het uitproberen dus de stapel nog te lezen wordt er alleen maar groter op!!

Heb jij een vraag voor mij voor deze challenge? Klik dan op de link en stel daar je vraag: 365 dagen challenge

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s