Alles van slag door de jacht.

Zaterdag is boodschappen dag. Op naar onze favoriete stek, de giga Leclerq! En ze hebben er ook heerlijke koffie, wat goed uitkomt na zo een zwerftocht door deze hypermarche. Savonds uiteten en een zalige pizza bij Hotel du Commerce gegeten. a20160827_200437_29509328931_oa20160827_201830_29299616350_oadsc_3551Het is de lekkerste pizza die ik ooit gegeten heb en dat in Frankrijk. Het is nog steeds vreselijk heet ook in de nacht wil het niet afkoelen. Ik word dan ook wakker van de hitte (weer eens wat anders dan door de pijn). Als ik eenmaal rechtop zit in bed zie ik opeens heel veel licht in de voortuin. Hebben we een bewegingsdetector in de tuin? Is er iemand die beneden het licht heeft aangedaan? Loopt er iemand met een zaklamp (maat bouwlamp) rond te scharrelen? Ik schiet op mijn manier uit bed, moet eerst mezelf bevrijden uit de klamboe en zie buiten helemaal niks, hoor ook niks en opeens is het licht uit. Ik probeer weer te slapen, oordopjes in… maar hoor ik daar nu toch nog een kraakje in huis, knerpt daar het grind? We zullen nooit weten wat de bewegingsdetector heeft getrickerd maar we weten nu wel dat we er een hebben, het is een kort onrustig nachtje.
Zondag yeah wolken en geen wind. Dat laatste is normaal jammer maar nu zonder de koperenploert (benaming van mn vader voor de zon) is het heerlijk op het terras.
Op het gemakje met het ontbijt aan de slag want de nacht was kort met het vreemde witte licht. Als we eenmaal rustig buiten zitten  horen we een hoop herrie. De jacht op een vos denken we. Een hoop gejank van honden. Alles in de buurt begint te blaffen. Ook Marley. De koeien loeien. De ezel iaaat. Een van de jagers roept na een heleboel consternatie iets van cet moi chien….  Hebben ze nu een hondje in stukken gerukt?
We besluiten een rust dag in te lassen.  Het is niet al te heet en we zijn toch wel moe van de de verstikkende hitte van de laatste dagen. Kunnen nu lekker op het terras beetje kleuren, lezen en Erik een beetje solderen. Solderen? Ja. Toen de rust iets teruggekeerd leek met de hond gewandeld. Die rook al die honden en vossen of wat dan ook. Er werd veel gesnuffeld maar je zag aan de staart tussen de benen en haar hele houding dat ze ook een beetje bang was. De jagers reden twee keer voorbij in hun omgebouwde auto met roosters en grote stickers met everzwijnen en herders.  Ze keken ook heel geïnteresseerd naar Marley…..en dat is niet de eerste keer de meeste boeren zouden haar graag willen hebben. De  grote drone van Erik lijkt het eindelijk te doen zoals hij het graag wil. Aan het eind van de middag toch nog even naar Daglan gereden en  lekker rondgewandeld. Leuk kunstenaars dorp met schattige huizen.adsc_2889adsc_2893adsc_2894adsc_2895adsc_2896adsc_2897adsc_2898adsc_2900adsc_2902adsc_2905adsc_2907adsc_2908

Daarna heerlijk gebbqued en lekker op het terras  zitten lezen.a20160828_192133_29555758606_o.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s