Iaaaa-uhhhaa

We hebben de eerste nacht als een blok geslapen. We hebben een klamboe in de slaapkamer opgehangen want een hor hebben ze daar niet. Nu hebben we hier geen muggen, maar wel veel vliegen en ander enorm groot spul dat rondvliegt en als ik de spinnenwebben zie vermoed ik ook giga spinnen. Er is een airco maar die is beneden. Maar zo gaat het prima! En de klamboe blijft wonder boven wonder 3 weken vastzitten tussen een balk.

Gisteren toen we aan kwamen was het 22 graden met een lekker briesje op het terras. In de avond werd het wel fris waardoor ik even dacht misschien niet handig om alleen maar een vestje mee te nemen. Maar vanaf zondag is het 30 graden en het blijft 3 weken lang tussen de 30-35 graden. Zo warm dat ik in de ochtend zelfs twijfel of sommige bh’s niet te warm zullen zijn….Het is wel een droge warmte beter dan dat klamme gebeuren in Nederland.

29480091172_52d0d5d5ab_o

Wakker worden met dit uitzicht! Dat zou ik echt altijd wel willen!adsc_2707adsc_2692

Wie weet wat dit voor een boom is?adsc_2690

adsc_2703

adsc_2686De tuin is omheind, dat wisten we niet dus dat is extra prettig zodat Marley ook lekker veel bewegingsvrijheid heeft. Alleen omheiningen in Frankrijk zijn vaak niet waterdicht. Soms te laag, soms te krakkemikkig en in dit geval niet dicht…. dat blijkt als we Marley even later over het land voor ons achter de kat van de buren aan zien gaan waarna er een hoop Frans geroep  en gedoe naast ons. Na veel roepen dat we lekker kaas hebben komt ze via de voorkant en over de weg weer terug gerend met zo een blik is er wat? Riepen jullie? De buurvrouw komt nog even langs er schijnt een kitten zo geschrokken te zijn dat die het bos in gerend is. Maar verder alles goed.

Marley is trouwens een echte stadse dame.  Het geiaaa van de ezel, het gefladder van de vleermuizen, het kraaien van de hanen, het geblaf van de vele boerderij honden, het geloei van de koeien, het gekwaak van de ganzen, alles is vreemd en moet er natuurlijk geblaft worden. De katten van de buren zijn trouwens niet onder de indruk  van Marley want ze komen regelmatig haar eten opeten en zitten voor het hek naar haar te staren.

Op de planning vandaag alleen maar boodschappen halen. We gaan los in de hypermache van Leclerq, zo een 25 minuten verderop. Deze is ook op zondagochtend open. Als we wegrijden horen we Marley als een wolf even loeien, maar dat gaat snel over en gaat ze op de bank, waar we een groot kleed overheen hebben gedaan, liggen en wachten tot we terug zijn.adsc_2698

Bij de hypermarche zitten ook andere winkels, dus eerst op zoek naar zo een mooi Frans kleurblad, en ja hoor meteen gescoord 🙂

We dwalen een uur rond in de enorme winkel en gaan naar huis met een enorme voorraad drinken en eten. 29299825140_d8399fb3a6_o

Als we thuis komen, Marley blij en als ik de deur helemaal open duw horen we pats en daar ging een ruitje…Erik z’n drone stond er achter…Gordijn ervoor dicht, stoelen ervoor en de rest van de vakantie de andere deur gebruiken zodat het glas wel in het ruitje blijft zitten.

adsc_2705In de middag Erik met z’n drone aan de gang, ik in de kleur- en leesstand en verder maak ik alleen nog maar een kipsalade.adsc_2708

Een mooie eerste dag die we afsluiten met genieten van de ondergaande zon en een prachtige sterrenhemel waar je heel mooi de melkweg kunt zien.

adsc_2713adsc_2715adsc_2722

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s