Chaumont sur Loire en Auberge de la Croix Blanche.

Vandaag staat er een kasteel, Chaumont, op de planning met aansluitend een heerlijk diner bij Auberge de la Croix Blanche. Aanbevolen door Anne en Nathalie en  ook volgens de Michelin gids kun je er goed eten.

Maar eerst dus het Chateau dat een prachtige ligging heeft aan de Loire, naast een aantal mooi ingerichte kamers heeft het echt een prachtig park en aangelegde tuinen die ieder jaar weer anders ingericht worden door 24 verschillende tuinarchitecten. Daarnaast hebben ze een interessante kunstcollectie van diverse kunstenaars hangen op een plek in het kasteel dat nog niet is verbouwd. Bijzondere sfeer. Voor meer achtergrond informatie klik hier Wiki.

Voor dat je het chateau in gaat loop je eerst door het prachtig park met mooie bloemen en grote oude bomen (als je klikt op een foto kun je ze allemaal goed bekijken door op het pijltje te klikken) :

 

Het kasteel is van buiten helemaal mooi afgewerkt. Van binnen is het ook mooi maar nog niet zo heel veel kamers zijn gemeubileerd. Maar die ingericht zijn zien er heel mooi uit en bieden vaak een fraai uitzicht over het park en de Loire:

De kunst past op een bijzondere manier heel mooi bij het stuk kasteel dat nog niet gerenoveerd is. Ik vond zelf de fotografie erg mooi vooral die gekleurde tulpen aan het eind:

En dan heerlijk de tuinen in, waar je bijzonder lekkere ijsjes kunt kopen met hele exotische smaken en lekkere belegde baguettes, maar natuurlijk komen we voor de bloemen:

Voor s’avonds had Nathalie voor ons een tafeltje gereserveerd bij Auberge de la croix blanche in het plaatsje Veuve. Dat was een schot in de roos. Wat een heerlijk ontspannen sfeer en wat een heerlijk echt Frans eten. Ze hebben er heerlijke menu’s vanaf 26 euro tot 31 euro voor 4 gangen en als je echt heel veel trek hebt een 5 gangen menu voor 36 euro. Wij zijn voor die van 31 euro gegaan. En wat was dat lekker!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s