Amboise en Da Vinci

Amboise is een mooi historisch stadje met 11.500 inwoners. Het ligt aan de Loire en heeft een mooi kasteel, leuke winkelstraatjes, lekkere restaurantjes en een geweldige ijssalon waar ze hele bijzondere ijsjes maken. We zijn er twee keer geweest deze vakantie. De eerste keer om even het stadje te ontdekken. Alleen toen was het erg druk door een brocante (lees oude meuk) markt en hebben we lekker rustig langs de Loire gewandeld en de winkeltjes verkent. (Als je de foto goed wilt bekijken klik er dan op en dan vervolgens op het pijltje klikken voor de volgende):

S’avonds zijn we uiteten geweest bij restaurant L’ Embarcadere dat 7 dagen per week is geopend en mooi gelegen ligt aan de Loire. Mooi uitzicht tijdens het eten dus. Het eten is goed maar ten opzichte van de restaurants waar we later zullen gaan eten deze week is de prijs ietwat hoog in verhouding tot de kwaliteit.

De tweede keer dat we er naar toe gingen was om het huis en de tuinen van Leonardo Da Vinci te zien, Clos Luce. Hij heeft hier gewoond en is er overleden. Het is nu een museum met een aantal ingerichte kamers (waaronder zijn slaapkamer), zijn uitvindingen en kunstwerken. Het hoogtepunt is echter het prachtige park waar je heerlijk doorheen kunt wandelen en waar zijn werk op een kunstige manier is weer gegeven. Een echte aanrader als je daar in de buurt bent.

To be continued.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s