Villa Roffa – een oase aan de Loire

De eerste keer dat we hier waren is al weer zo een 5 jaar geleden. We hadden hier toen een tussenstop voor twee nachten en zijn toen doorgereden naar de Gers. Op de terug weg hadden we de Morvan ontdekt en o.a. deze en vele anderen streken in Frankrijk hadden ons de afgelopen jaren zoet gehouden. Maar nu was het tijd om deze heerlijke plek verder te ontdekken en vooral lekker rustig aan te doen, beetje dorpjes bekijken, lekker eten, kastelen bezoeken en lekker niksen. De hond was een weekje naar Dierenhotel Marijke dus we hadden echt helemaal vrij.

Villa Roffa is een prachtige chambre d’hotes gelegen aan de Loire in de buurt van Blois. Het wordt gerund door Anne, een Rotterdammer die veel mooie verhalen heeft te vertellen en Nathalie, een Française die ook Nederlands spreekt maar natuurlijk ook dat hele vlotte Frans dat in niets lijkt op dat school Frans dat ik heb gehad zo een 30 jaar geleden. Dus heel fijn dat zij voor ons de reserveringen wilde doen voor de restaurants en wat een goede tips hadden ze! Heerlijk gegeten voor een zeer schappelijke prijs. Verder is Nathalie een echte pionier in de keuken dus iedere dag bij het ontbijt was het weer een verrassing wat ze had gebakken, lekker brood, peren jam, bananencake, chocoladecake of verse eitjes van de kippen.

Eerst wat foto’s van de kamer en de badcel. De kamer is echt een fijne ruime kamer en mooi ingericht maar ja als onze tassen er staan en vooral ook Erik zijn drones dan is het niet meer echt foto waardig. Dus kijk voor meer even op hun site Villa Roffa. Wij hadden de chambre royal. (Als je de foto goed wilt bekijken klik er dan op en dan verder met pijltje.)

Het huis:

De tuin:

20160515_172955_26426144214_oDSC_2274DSC_2280DSC_2282

En ja ook een zwembad!! Verwarmd!!

DSC_227220160515_172926_27031699985_o

Verder kun je heerlijk op het terras zitten, filmpjes van de drone bekijken en wat kleuren. Of op de ligstoelen in de tuin lekker lezen!

Naast Anne en Nathalie is er nog een gastheer…. Maas! Maas weet precies hoe hij de gasten rustig moet benaderen of lekker kan knuffelen met ze of juist uit de buurt blijven. Hij komt nooit naar je kamer maar als je in de serre met wat lekkers loopt komt ie even gedag zeggen. En ja aangezien wij wel echte kroelkonten zijn kwam hij ook lekker lezen bij het zwembad 😉

 

En er waren natuurlijk kippies die rustig rondscharrelde.

20160515_173124_26428387393_o

En een prachtige omgeving met een mooie rustige voortkabbelende Loire, mooi zacht groen van kleur. Vlak achter het huis beginnen de bossen. Kortom een heerlijke plek om te relaxen.

 

To be continued!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s