Ik zag een man – Owen Sheers

Basis CMYK

Ik zag een man, gaat vooral over schuldgevoel en hoe een ieder daarmee omgaat. Is het beter om alles op te biechten of doe je daar alleen maar meer schade mee en wil je zelf eigenlijk alleen maar van dat nare gevoel af?

Bij vlagen wordt je echt het boek en het verhaal ingezogen maar ook  wordt het verhaal wat beschouwend en kom je weer even terug in het hier en nu waarna je weer hup het leven van Michael binnen stapt. Gebeurtenissen volgen elkaar op en lijken onsmakelijk met elkaar verbonden. Een heleboel dingen tezamen kunnen leiden tot een catastrofe en wanneer betrek je dat op je zelf en wanneer zie je dat het de omstandigheden zijn die er toe geleid hebben? Wat duidelijk is dat verdriet en verlies het schuldgevoel laten smeulen tot het je langzaam verteerd.

Michael Turner vertrekt naar Londen als zijn vrouw is omgekomen bij een mislukte drone actie in Pakistan. Hij is leeg en op en vindt in eerste instantie gezelschap en vriendschap bij zijn nieuwe buren Samantha en Josh. Zij lijken hem weer langzaam tot leven te wekken, maar al snel blijkt dat hij ook voor hen een welkome afleiding is om hun lege huwelijk te verbloemen en ze zich kunnen bezig houden met de problemen van een ander. Totdat er een drama plaatsvindt en wederom schuldgevoel een wig drijft tussen de vriendschap.

Mooi opgebouwd verhaal. Intrigerend ook. Hoe een mensenleven van omstandigheden in elkaar steekt, op de meeste zaken heb je gewoonweg geen invloed, ze overkomen je. Je kunt alleen leren daarmee om te gaan met dat wat op je pad komt. Meestal zijn we geneigd om te denken, zeker in onze huidige maatschappij, dat alles maakbaar is. De kunst is om niet als een controle freak door het leven te gaan maar te beseffen dat het enige wat je echt in de hand hebt is hoe jezelf omgaat met wat er op je pad komt.

Achterflap:
Wanneer de vrouw van Michael Turner is omgekomen in Pakistan bij het verslaan van de oorlog , verhuist hij naar Londen. Zijn charismatische buren Josh en Samantha Nelson en hun twee dochters worden al snel zijn steun en toeverlaat en er ontstaat een innige vriendschap tussen hen. Dan nemen hun levens een dramatische wending.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s