Verrassingstrip New York – 50 ste verjaardag!

Zondag 13 september kwam dochterlief gezellig eten. Eenmaal hier moest ik maar eens rustig op de bank gaan zitten. Zij en manlief hadden een boodschap. Vrijdag 18 september moest ik klaarstaan met een koffer met kleding voor 5 dagen. Het zou er wel warm zijn dus wat extra kleding zou handig zijn. Natuurlijk schiet er van alles door je hoofd. Natuurlijk heb ik dromen over wat ik nog heel graag zou willen zien, maar dat kost geld en daarbij wil je gewoon blij zijn met alles. Ze verzinnen iets leuks en dat is op zich al super. Toch sloegen de zenuwen toe en werd er wat onrustig geslapen 😉 New York schoot af en toe wel door mn hoofd maar durfde er niet op te hopen. NYC is de stad die ik zo graag aan Ashley zou willen laten zien. De stad waar ik 17 jaar geleden verliefd op ben geworden. De stad die je met huid en haar opslokt.

Donderdag 17 september kon ik de hond naar het dierenhotel brengen, wat altijd een beetje lastig is, de lieverd wegbrengen. Maar ze had er zin in en dat was goed om te zien. Vrijdag stond ik om 9.30 al klaar en kon het avontuur beginnen. We reden naar Schiphol en ja hoor bij het inchecken werd het duidelijk New York City it is, whoopwhoop!! Natuurlijk de vriendinnen geappt en toen op naar het avontuur. Er was nog even een dingetje met inchecken. Erik en ik hadden een koffer samen waar 4 ons te veel inzat. Die konden we dan bij Ashley in de koffer doen. Erik graait lekker in de koffer en daar gingen mn gestreken t-shirts, grmbllllll. Maar dat hoort bij alle spanningen en verwachtingen dan zijn de zenuwen licht geraakt. Op naar het vliegtuig! Op naar een nieuw avontuur!

Plaatselijke tijd om 15.00 (het is in Nederland 6 uur later) geland. De immigratie was vooral lang wachten wel 1 ½ uur voordat we bij de paspoortcontrole waren. Toen opzoek naar een taxi. Dat was goed geregeld. Even in de rij aansluiten en dan met een flat rate (52 dollar, uiteindelijk met tip en tol zo een 70 dollar) naar het hotel. Dat is al een sightseeing op zich. Als je de brug overgaat en daar de skyline ziet is onvergetelijk. 12033577_898067750258517_2110689495_nZodra je de snelweg afdraait en de stad inrijdt en je de trappen aan de buitenkant van de gebouwen ziet, al die gele taxi’s, mensen, uithangborden, kraampjes en die geweldig hoge gebouwen dan weet je ik ben in NYC. Het is echt.

Ze hadden echt een hotel op een top locatie, 7 AV 57th street, geboekt. Om de hoek het Central Park, om even de rust op te kunnen snuiven en de New Yorkers te zien relaxen. Op de andere hoek zat Times square, echt super om s avonds even naar toe te gaan. De kamer was groot, twee slaapkamers beide met airco en tv en heerlijke bedden, een kitchenette en natuurlijk een badkamer. Het personeel was vooral blij met zichzelf en vonden de gasten maar een tijdelijke interruptie maar dat mocht de pret niet drukken. De subway letterlijk naast de ingang van het hotel. Wat wil een mens nog meer in NYC!
Eenmaal ingecheckt even gechillt en op weg naar Times square. Eerst wat eten bij een deli, een hamburger die heerlijk smaakt maar voor ons is het normaal al 03.00 snachts dus dat zijn we al een tijdje niet meer gewend. Times Square is overweldigend. Slapen doen we goed!

DSC_1350a

DSC_1353a

DSC_1355a

DSC_1356a

DSC_1358a

DSC_1360a

DSC_1364a

DSC_1369a

DSC_1374a

DSC_1377a

DSC_1380a

Morgen naar het Empire State Building en shoppen op 5th AV.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s