Aangetast – Loes den Hollander

aangetastAchterflap:
Tien jaar nadat Lieve Metselaer werd geschept door een auto en dit niet overleefde, worden de dader van dit ongeluk en de vader van Lieve opgeschrikt door bedreigingen en beschuldigingen die hen erg kwetsbaar maken. Er ontwikkelt zich een duistere en onaangename strijd die consequenties heeft voor persoonlijke en zakelijke relaties.
Niemand weet wie de belager is, maar het is duidelijk dat deze moet worden gestopt voordat de volledige waarheid over het ongeluk dat Lieve het leven kostte bekend zal worden. Want deze waarheid is een beerput die beter gesloten kan blijven.

Op mijn achterflap staat nog Lieve Colijn, een misdruk, extra speciaal! Aangetast is het eerste deel met de familie Metselaer in de hoofdrol. Hoeveel boeken er gaan volgen liet Loes nog even in het midden. Het kunnen er twee zijn maar wellicht ook meer, dat zal blijken als het tweede deel is geschreven. De verhalen bij Loes ontstaan vaak tijdens het wandelen met haar mooie Duitse herder in de duinen. Ze komen als het ware aangewaaid. Ik hoop dat er snel weer veel gewandeld en gewaaid wordt want ik wil graag weten hoe het verder gaat met Rifka en Gideon.

De karakters zijn weer levensecht en lijken doodnormaal maar juist dat laatste is wellicht beangstigend want wat zou je zelf allemaal kunnen doen om te overleven of wraak te nemen op de moordenaar van je kind. Tijdens het lezen verschuiven de sympathieën en zie je langzaam dat alle karakters een donkere kant hebben en bij sommige wel erg dicht onder de oppervlakte van schone schijn zit. Een psychologische thriller of spannende roman zou ik het noemen als het in een hokje geplaatst moet worden, omdat de karakters veel meer aandacht krijgen dan in een gewone thriller waar de moord het middelpunt is waar alles vanuit gebeurd. In Aangetast gaat het meer om de verhoudingen onderling en hoe een traumatiserende gebeurtenis mensen kan veranderen, wat voor een impact dat kan hebben op je leven, je gezin en werk. Zelfs 10 jaar later. Een goed opgebouwd verhaal waarbij je als lezer steeds meer ontdekt en het uiteindelijk allemaal anders in elkaar steekt dan je verwacht. Ben heel benieuwd naar deel 2.

Aangetast krijgt ****
is verkrijgbaar bij Uitgeverij Karakter als paperback
als E-book bij Uitgeverij de Crime Compagnie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s