Recensie Onderweg – Sophie Dijkgraaff

OnderwegOnderweg ****
Sophie Dijkgraaff
columns
82 pagina’s
Scelta Publishing

Samenvatting:
In Onderweg geeft Sophie Dijkgraaff de lezer een kijkje in haar wereld vol gebeurtenissen die ze meemaakt in het dagelijks leven of over gesprekken die ze (toevallig) opvangt. Zo weet een marktkoopman haar te verbazen, wordt ze meegenomen door een bewaker look-a-like Brad Pitt, beoordeelt ze een sjabloon waarmee je schaamhaar van de meest trendy kapsels kunt voorzien en danst zij de Zorba als een Griekse godin.

Onderweg is een bundel vol hilarische gebeurtenissen.

Recensie:
Wat een heerlijk boekje is dit! Wat weet Sophie Dijkgraaff ons makkelijk mee te nemen in haar wereld. De situaties zijn herkenbaar en inleefbaar. Erg belangrijk bij een column. Net zoals de timing en die zit bij Sophie ook goed. De herkenbare situaties en de daarbij behorende glimlach op je gezicht zijn de belangrijkste ingrediënten van deze 33 columns. Maar we krijgen ook even een inkijkje in het leven van Sophie, dat vooraf gaat aan deze nieuwe carrière. De aanleiding is heftig en waarschijnlijk ook heel herkenbaar voor veel vrouwen. Maar Sophie is niet iemand die bij de pakken gaat neerzitten en ontdekt een nieuw talent bij zichzelf waar wij allemaal heel blij van worden en ook vaak kunnen meelezen op haar blog. Het enige puntje van kritiek is dat het veel te snel uit is! Volgende keer graag meer van deze heerlijke verhaaltjes!

Over de schrijfster:
Sophie is opgegroeid in Rotterdam. Ze startte haar carrière bij een autobedrijf en na achttien jaar stapte ze over naar de detacheringswereld, waar ze als financieel medewerker niet alleen verantwoordelijk was voor de boekhouding: ze begeleidde er ook fusies en coachte…
In 2011 kreeg Sophie de diagnose kanker en werd ze door haar werkgever ontslagen. Tijdens haar herstel volgt ze een cursus Korte verhalen schrijven.
Resultaat: Sophie krijgt het schrijfvirus.
Het gevolg? Columns, korte verhalen en poëzie!

Een Reactie op “Recensie Onderweg – Sophie Dijkgraaff

  1. Pingback: De leesstatistieken van 2014. | Itsanoushka's Blog·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s