Recensie Vrouwelijk naakt – Tupla M.

vrouwelijk naatkVrouwelijk naakt ***
Tupla M.
thriller
De Crime Compagnie
Goedkope editie
2012

Omschrijving:
Het is vlak voor kerst. Een psychisch gestoorde man dringt een museum binnen en beschadigt het schilderij ’De gratiën met een kruiskopschroevendraaier’. Museumconservator Philo Bolt en restaurator Riitta Kekkonen plannen een experimenteel herstelplan waarmee moet worden gestart na de jaarwisseling. Riitta keert echter niet terug van haar kerstvakantie in haar geboorteland Finland. Philo maakt zich ongerust en is compleet ondersteboven als blijkt dat Riitta daar is overleden. De gebeurtenis heeft een grote impact op Philo’s leven. Een onderhuids sluimerende crisis, in gang gezet door de dood van haar zusje anderhalf jaar eerder, komt tot een uitbarsting. Haar gezin raakt steeds verder ontregeld als Philo zich niet kan neerleggen bij de feiten, want ze is ervan overtuigd te weten hoe de vork in de steel zit.

Recensie:
Vrouwelijk naakt is de eerste misdaadroman van het schrijversduo Tupla Mourits. Het is opnieuw uitgebracht in een goedkope uitgave en als e-book.

In Vrouwelijk naakt wordt de hoofdrol vertolkt door Philo Bolt, museumconservator. Zij is getrouwd met Benjamin, een gevierd zakenman en samen hebben zij een zoon, Melle. Ook haar vader speelt een belangrijke rol in het privéleven van Philo, want hij past regelmatig op Melle. Zowel in haar privéleven als op het zakelijk vlak gaat het Philo niet voor de wind. Een gestoorde man vernielt een schilderij en een collega, Riitta Kekkonen, raakt spoorloos als zij voor vakantie met haar man naar Finland vertrekt. De thuissituatie is gespannen door de dood van haar zusje anderhalf jaar geleden en door de onverwachte ontwikkelingen op het werk van Benjamin. Als blijkt dat Riitta is overleden raakt Philo zo betrokken dat ze bijna obsessief achter de waarheid wil komen. Bijna ten koste van alles wil zij achterhalen wat daar gebeurd is op die ijskoude dag in Finland.

Het verhaal is in de ik-vorm geschreven en het dagelijks leven speelt een belangrijke rol in deze misdaadroman. Het is vlot geschreven in korte zinnen. Soms iets te kort. Vrouwelijk naakt is een boek voor lezers die houden van een mysterieuze plot die zich langzaam ontvouwt. Het schrijversduo Tupla M. heeft al aardig wat goede misdaadromans geschreven. Vrouwelijk naakt is hier het begin van en zoals bij iedere schrijver zie je duidelijk ontwikkeling in de schrijfstijl, karakterontwikkeling en plotopbouw door de jaren heen.

Zonder meer een leuk boek voor de liefhebbers van hun latere werk of lezers die op zoek zijn naar een vlot lezend boek dat je meeneemt in het leven van een herkenbare vrouw, met alle ups and downs.

Reeds gepubliceerd op http://www.vrouwenthrillers.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s