Recensie Val – Tupla M.

valVal ***1/2
Tupla M.
Thriller
De Crime Compagnie
november 2013
Pagina’s: 300

Omschrijving:
Caro van Soerendonk was ooit een veelbelovende juriste, nu is ze een overwerkte echtscheidingsadvocaat die te veel drinkt, paniekaanvallen heeft en fouten maakt. Als er een officiële klacht tegen haar wordt ingediend, wordt ze tot nader order op non-actief gesteld. Dan vraagt een onbekende vrouw om haar hulp. Haar dochter Valerie is verongelukt in een oude Belgische mijn, maar de verzekering wil niet uitbetalen. In een poging haar gevoel voor eigenwaarde terug te winnen neemt Caro de zaak aan. Dan wordt duidelijk dat men niet zit te wachten op de inmenging van Caro. Wat in eerste instantie op een simpel klusje leek, verandert al snel in een levensechte nachtmerrie.

Recensie:
Val is een echte Tupla M. misdaadroman. Een sterke vrouw in de hoofdrol die de nodige obstakels tegenkomt. In dit geval gaat het om Caro van Soerendonk, ambitieuze advocate die wat te veel hooi op haar vork heeft genomen. Nu dreigt haar goed opgebouwde bestaan in duigen te vallen. Door haar alcoholgebruik maakt ze slordige fouten op haar werk en ook haar gezinsleven komt op zijn kont te liggen. Caro en haar man besluiten dat zij voorlopig even op zichzelf gaat wonen om alles eens rustig op een rijtje te zetten. Vooral haar dochter heeft het hier moeilijk mee en trekt zich steeds meer terug in haar eigen wereldje.
Wanneer Caro eenmaal haar eigen honk provisorisch heeft ingericht komt er een verzorgster van haar moeder langs die graag haar hulp wil om het geld van de verzekeringsmaatschappij te krijgen waar zij recht op heeft. Haar dochter is namelijk door een ongelukkige val om het leven is gekomen. Wat op het eerste gezicht eenvoudige zaak lijkt ontvouwt zich langzaam als een spinnenweb om Caro heen en voor ze het weet moet zij vechten voor haar leven.

Val is vlot geschreven, en je kan je als lezer moeiteloos inleven in Caro en haar beslommeringen. Caro is een hardwerkende vrouw die alles op alles zet, terwijl ze eigenlijk wel weet dat ze zich op iets anders zou moeten storten. Eenmaal vastgebeten in een zaak is zij te trots om los te laten. De plotlijn wordt goed opgebouwd en er is zeker een spanningsboog alleen die is niet het belangrijkste aspect in de psychologische thrillers van Tupla M. Daar gaat het meer om de drijfveren van de hoofdpersoon.
Val is een geslaagd boek voor de trouwe fans en zeker ook een goede kennismaking voor de nieuwe lezers.

Reeds gepubliceerd op http://www.vrouwenthrillers.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s