Recensie Nobody – Marelle Boersma

nobody
Nobody ****
Marelle Boersma
Nederlands
Paperback
326 pagina’s
Uitgeverij De Crime Compagnie
mei 2014

Samenvatting:
Vivian maakt zich zorgen over een van haar HAVO-leerlingen. De 17-jarige Lynn is afwezig en stil tijdens de lessen en lijkt zich meer en meer terug te trekken. Vivian vermoedt dat het meisje misbruikt wordt, maar Lynn laat niets los. Wanneer ze uiteindelijk achter de gruwelijke waarheid komt, is die erger dan ze ooit had kunnen bedenken…

Recensie:
Nobody is een echte Marelle Boersma thriller. Een maatschappelijk gevoelig onderwerp dat in het voetlicht wordt gezet. Deze keer echter doet ze ook een beroep op jou als lezer. Wanneer geloof je iets wel en wanneer niet? Iedereen zal bij het lezen van dit verhaal van “Lynn” (een pseudoniem voor iemand die dit echt heeft meegemaakt en waar dit verhaal op is gebaseerd) ergens een moment hebben dat een bepaalde gebeurtenis je laat twijfelen aan dit verhaal. Maar vraag jezelf eens af of dat automatisch betekent dat de rest ook niet waar is? Of wordt dat aangegrepen om de rest ook als onzin af te doen en dus hoeft er geen actie te worden ondernemen, hoef je je niet verantwoordelijk te voelen. Al zou er maar een fractie van het verhaal waar zijn dan nog is het te erg voor woorden. Maar waarom zou het niet waar zijn? We weten dat incest bestaat, pedofiele netwerken, sektes waar mensen gebrainwasht worden, ouders die hun kinderen vermoorden of mishandelen dus waarom dit niet?

Een onderwerp dat je niet snel los zal laten. Het verhaal leest vlot maar toch moest ik het even wegleggen omdat het wel een heel naar beeld van onze maatschappij laat zien. De namen en de omstandigheden zijn verandert om “Lynn” te beschermen. Gezien de complexe netwerken geen overbodige luxe. Ik hoop werkelijk dat we ooit een maatschappij krijgen waar dit soort excessen niet meer kunnen voorkomen, een utopie? Wellicht maar geen vrijbrief voor onverschilligheid. Het boek begint met de volgende uitspraak “Als er weinig bewijzen zijn, is het dan niet waar? Om het te kunnen stoppen, moeten we het geloven”. Dus doe af die oogkleppen en luister naar je intuïtie.

Reeds gepubliceerd op http://www.thesword.nl

Een Reactie op “Recensie Nobody – Marelle Boersma

  1. Pingback: De leesstatistieken van 2014. | Itsanoushka's Blog·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s