Recensie Taboe – Casey Hill

TaboeTaboe ***1/2
Casey Hill
Thriller
Uitgever: The House of Books
Verschenen: 2013

Omschrijving:
Forensisch onderzoeker Reilly Steel, opgeleid aan de fbi Academy in Quantico en geboren en getogen in het bruisende San Francisco, vindt Dublin maar een saaie stad. Ze is naar Ierland gegaan om het Ierse forensisch laboratorium de eenentwintigste eeuw binnen te loodsen, en om een oogje te houden op haar vader, die steeds vaker zijn toevlucht zoekt tot de drank. Wanneer een jonge man en vrouw dood worden aangetroffen in een appartement, lijkt alles erop te wijzen dat ze samen zelfmoord hebben gepleegd. Als er meer lijken worden gevonden beseft het team dat er een gestoorde moordenaar aan het werk is, iemand die de laatste taboes van onze samenleving aan z’n laars lapt…

Recensie:
Taboe is de debuut thriller van Casey Hill met in de hoofdrol een seriemoordenaar die de taboes van de samenleving als thema heeft bij zijn bizarre moorden. De overige hoofdrollen zijn weggelegd voor Reilly Steel, een forensisch onderzoeker die door familieomstandigheden is verhuisd van Amerika naar Ierland en Chris Delany, rechercheur bij de politie van Dublin. Reilly is naar Ierland gehaald om het forensisch onderzoek daar naar een hoger niveau te tillen. Zij is een van de nieuwe talenten die de FBI academy in Quantico heeft voortgebracht. Het mag duidelijk zijn dat haar gaven in het begin niet door iedereen worden gewaardeerd en vooral geaccepteerd, maar Reilly staat haar mannetje en gaat het gevecht aan met de oude garde, daarbij gesteund door Chris die wel openstaat voor de nieuwe technieken. Als Reilly dan het verband weet te leggen tussen zo op het eerste gezicht los van elkaar staande moorden en/of zelfmoorden wordt langzaam duidelijk dat haar kennis onontbeerlijk is voor het oplossen van deze bizarre moorden. Ondertussen wordt Reilly geteisterd door dromen uit haar verleden en langzaam aan krijgt de lezer inzicht in het grote geheim dat zij met zich meezeult. Ook voor haar geldt dat je wel kunt verhuizen maar dat je jezelf en je problemen overal mee naar toeneemt.

Het is een gedegen opgebouwde thriller, niet vernieuwend maar gewoon ouderwets speurwerk naar een monster. Het boek heeft een goed plot en is lekker vlot geschreven, de karakters zijn voldoende uitgewerkt om ze toegankelijk te maken. Het enige wat af en toe irriteerde waren de af en toe iets te simpele conversaties of er werd gewoon iets te veel uitgelegd. Ik ben in ieder geval wel nieuwsgierig naar een eventueel volgend deel van dit schrijversechtpaar, want het heeft voldoende potentie om een goed vervolg te krijgen.

Reeds gepubliceerd op http://www.vrouwenthrillers.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s