Recensie Bij het vallen van de nacht – Elizabeth Haynes

bij het vallen van de nachtBij het vallen van de nacht **1/2
Elizabeth Haynes
Thriller
Uitgeverij: Slaughterhouse

Omschrijving:De droom van Genevieve komt eindelijk uit: ze kan Londen verlaten om op een woonboot in Kent een nieuw leven te beginnen. Maar haar droom komt ernstig in gevaar als de housewarming die ze geeft in een nachtmerrie eindigt. In het vroege ochtendlicht drijft een lijk naast de boot. En Genevieve weet wie het is… Ze gaat op zoek naar de moordenaar en keert noodgedwongen terug naar haar oude leven, waar niet iedereen haar vergeten lijkt te zijn. Langzamerhand raakt ze verstrikt in een web van moord, corruptie en verraad, en wordt de prijs die ze moet betalen voor het in stand houden van haar droom wel erg hoog… Misschien te hoog?

Recensie:
In Bij het vallen van de nacht wordt het verhaal verteld door Genevieve die sinds kort een woonaak heeft gekocht en zelf opknapt. Zij heeft haar werk opgezegd en heeft een jaar uitgetrokken om haar boot bewoonbaar te maken. Het boek kent twee verhaallijnen, een die zich in het hier nu en afspeelt op de boot en een verhaallijn die zich een aantal maanden daarvoor afspeelt in London.
In London had Genevieve een dubbelleven. Overdag werkte zij op kantoor en in het weekend trad zij op als paaldanseres. Als deze twee werelden bij elkaar komen gaat het fout en moet zij keuzes maken. Als zij eenmaal haar nieuwe leven aan het opbouwen is en een housewarming party geeft wordt er ’s nachts een lijk gevonden bij haar boot.

Genoeg ingrediënten dus voor een spannende thriller zou je denken. Maar dat valt tegen. Het boek wordt pas was spannender op de helft. Daarvoor komt het verhaal te langzaam op gang, dat komt omdat er te veel uitgeweid wordt over details over het bouwen van de boot en het dansen aan een paal. De schrijfster laat daarmee wel zien dat zij veel research heeft gedaan om het boek te schrijven. De kennis staat echter een spannende plot in de weg. Het boek leest wel makkelijk weg maar als je verwacht meteen een thriller in te worden getrokken met snelle acties en nagelbijtende spanning voldoet dit niet aan de verwachtingen. De zetting van het verhaal is leuk bedacht en de sfeer van het wonen op een woonboot in de haven wordt goed weergegeven. Het geheel wordt beeldend beschreven. Als het verhaal opgang is gekomen is het een leuke thriller die toch voor vermaak zorgt maar het geheel doet meer aan als een roman met een thriller-aspect.

De gemiddelde thrillerlezer zal Bij het vallen van de nacht niet spannend genoeg vinden, maar ben je nieuwsgierig naar de details van het paaldansen of het wonen op een woonaak is het zeker een boek dat je aan zal spreken.

Reeds gepubliceerd op http://www.vrouwenthrillers.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s