Recensie Slaap maar zacht – Carin Gerhardsen

slaap maar zachtSlaap maar zacht ***1/2
Carin Gerhardsen
Uitgever Q
2011
Pagina’s 264

Omschrijving:Hoofdinspecteur Conny Sjöberg en zijn collega worden verrast door de gruwelijke moord op een Filippijnse vrouw en haar twee kinderen. De Zweedse vader van de kinderen leidt een eenzaam bestaan en heeft met bijna niemand contact. Behalve de vraag hoe de Filippijnse schoonmaakster het zich kon veroorloven om in een dure flat te wonen, zijn er geen aanwijzingen voor verder onderzoek. Maar het verhaal begint heel lang geleden, op een mooie zonnige dag in mei, wanneer een jong stel bij een kruidenier stopt om snoepjes te kopen voor de twee jongetjes op de achterbank.

Recensie:
Slaap maar zacht is deel 3 van de Stockholm-serie rond Conny Sjoberg. Conny is hoofdinspecteur in Stockholm. In het begin van het verhaal gebeurt heel veel zowel op het werk als in het privé leven van de hoofdinspecteur. Even lijkt het of je het boek niet kunt lezen zonder de voorgaande delen te hebben gelezen, maar al lezende valt dat erg mee.

Door de vele verhaallijnen verveel je als lezer geen moment en aan het einde worden alle losse eindjes goed uitgewerkt. Het nadeel van zoveel gebeurtenissen in een boek is dat het een beetje afleidt van het feitelijk onderzoek en dat is in dit geval de moord op een Filippijnse vrouw en haar twee kinderen. In eerste instantie lijkt er geen enkel aanknopingspunt te zijn dat snel naar een dader zal leiden van deze brute en emotieloze moord. Maar als er dan een aanwijzing is die de politie verder kan brengen komt Sjoberg er in zijn overtuigingen alleen voor te staan en moet hij de rest te zien overtuigen van zijn gelijk. Het plot is goed en heeft onverwachte wendingen. Naar mate het verhaal zich ontvouwt krijg je als lezer wel door hoe het ongeveer in elkaar moet zitten maar precies weet je pas tegen het einde. Zoals we gewend zijn in de Scandinavische thrillers zijn de karakters goed uitgewerkt en draait het niet alleen om het geweld maar ook om de menselijke emoties en de kronkels die daar uit voort kunnen komen.

Reeds gepubliceerd op http://www.vrouwenthrillers.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s