Recensie De kleur van thee – Hannah Tunnicliffe

kleurDe kleur van thee ****
Hannah Tunnicliffe
Nederlands
Paperback
335 pagina’s
Uitgeverij The House of Books
oktober 2013

Samenvatting:
Grace vertrekt met haar man Pete van Engeland naar het Chinese schiereiland Macau. Pete gaat op in zijn nieuwe werk en Grace voelt zich erg alleen. Haar droom om een gezin te stichten zal niet in vervulling gaan en haar verdriet ondermijnt haar huwelijk. Ze besluit iets gedurfds te doen en opent Café Lillian, genoemd naar haar wispelturige moeder. Spoedig wordt Grace de spil in een nieuw netwerk van vrienden die allemaal enthousiast zijn over haar heerlijke zelfgebakken macarons. Op een dag belandt haar ooit zo hartstochtelijke huwelijk op een dieptepunt en lang verborgen geheimen uit het verleden steken opnieuw de kop op. Dan beseft Grace dat ze eerst zichzelf moet leren vertrouwen voordat ze echt lief kan hebben.

Recensie:
De kleur van thee is een mooie roman over vriendschap, loslaten en de groei die we allemaal door maken in het leven. Grace en haar man Pete gaan deze keer naar Macau voor het werk van Pete. Hun kinderwens is definitief de grond in geboord en dat maakt Grace depressief en ze weet geen invulling te geven aan haar dagen in een vreemd land waar ze de taal niet spreekt en geen vrienden heeft om op terug te vallen. Als ze het dieptepunt heeft bereikt ziet zij bij toeval in achteraf straatje een winkel te koop. Met alle energie die haar nog rest gaat ze een cafe openen waar we de macarons de hoofdrol zullen spelen. Het verhaal wordt doorspekt met brieven die Grace aan haar moeder schrijft. Soms doen ze wat kinderlijk aan maar door de tijd heen verandert de toon en lijkt Grace langzaam te groeien, zich emotioneel los te maken van haar moeder. De vriendschappen die ontstaan in het cafe met klanten en haar personeel geven haar weer langzaam een drive om te leven, ergens voor te vechten.

Het verhaal is kleurrijk beschreven, je waant je in de vochtige warmte van Macau, je proeft de macarons en de karakters zijn inleefbaar en allen hebben het nodige meegemaakt. Hoewel ze allemaal een verschillende achtergrond hebben lijken de vrouwen elkaar alleen maar te versterken. De schrijfstijl is vloeiend en is niet te breedsprakig maar geeft toch voldoende couleur locale om je mee te nemen in het verhaal. De vriendschappen, Cafe Lillian en de macarons zijn de belangrijkste hoofdrolspelers in dit boek. Je zou er bijna van in de keuken gaan staan en aan het bakken slaan, maar degene die de kookprogramma’s volgen die weten hoe moeilijk het is om een mooie macaron te bakken. Een boek voor de liefhebbers van Eten, beminnen en bidden.

Over de auteur
Hannah Tunnicliffe is geboren in Nieuw-Zeeland. Ze studeerde sociale wetenschappen en woonde vervolgens in Australië, Engeland, Macau en Canada. Ze werkte enige tijd als loopbaanbegeleidster voordat ze begon te schrijven. Nu woont Hannah met haar man en hun twee dochters in Sydney, Australië. De kleur van thee is haar debuutroman die aan meer dan tien landen is verkocht

Reeds gepubliceerd op http://www.thesword.nl

Een Reactie op “Recensie De kleur van thee – Hannah Tunnicliffe

  1. Pingback: De leesstatistieken van 2014. | Itsanoushka's Blog·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s