Terug in de tijd – Locronan Bretagne

20.8 Het is echt een prachtige dag weer vandaag, strak blauwe lucht. Het ontbijt bestaat uit crêpes, een hartige en een jam variant. Vandaag staat Locronan op de planning maar eerst gaan we nog langs het havenplaatsje Douarnenez dat bekent staat om zijn 3 haventjes en de sardinevangst. We beginnen met Port Musee. Een openlucht museum. Waar we bij een Tabac een koffie drinken en ondertussen genieten van dit uitzicht. De koffie is lekker en de petite cafe kost maar 1,20 alleen zien wij deze ochtend daar toch meer mensen al aan het bier en de wijn. DSCN0652

DSCN0653

DSCN0655

De tweede haven die we aandoen is de bekendste. Port du Rosmeur, dat vooral bekend is als aanvoerhaven van sardines en de gekleurde geveltjes die schilders zoals Renoir inspireerde.
DSCN0657a

DSCN0663a

DSCN0669a

Verser dan hier kan je vis niet kopen, direct uit de zee zo hup naar de visafslag. Aangezien ons vakantietempo niet is ingesteld op de vroege markten en openingstijden van de visafslag zijn we te laat voor wat verse scampi. Deze jongens weten ook waar ze moeten zijn voor een vers visje.
DSCN0670a

Onderweg naar Locronan komen we nog mooie dingen tegen, zoals deze vergezichten.
DSCN0673a

DSCN0677a

Locronan is een mooi oud dorp met gebouwen uit de 15e/16e en 17e eeuw. Ook staat het bekend om de processietochten die iedere 6 jaar worden gehouden. Maar wij komen voor de gebouwen en een wandeling door dit mooie autovrije dorp.
DSCN0681a

DSCN0687a

DSCN0689a

DSCN0691a

DSCN0699a

DSCN0700a

DSCN0702a

Onderweg komen we Chapelle de Languidou tegen, kapel uit de 13/14e eeuw bekend om zijn prachtige roosvenster.
DSCN0710a

Verder rijdend naar de kust komen we in Penhors terecht. Een overweldigend uitzicht op de Atlantische Oceaan en een ideaal surfstrand. Er hangt hier een prettige sfeer en waar je ook staat de zee trekt en je kunt niet anders dan er naar staren en mijmeren.
DSCN0720a

DSCN0723a

Vanavond gaan we lekker bbquen! Erik heeft een zak met tigkilo kooltjes gehaald en met op de achtergrond het gezoem van de wespen en bijen in de druivenstruik gaat de fik er in! Het vlees is echt heerlijk sappig en mals.
DSCN0725a

DSCN0728a

Na de heerlijke maaltijd lopen we nog naar de kust om de zon onder te zien gaan achter Audierne.
DSCN0736a

DSCN0747a

To be continued.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s