Uitwaaien bij Pointe du Raz – Bretagne

19.08 Douchen en dan lekker ontbijten buiten op het terras. Er zijn nog wat wolkjes maar die zijn al snel verdwenen. Vandaag staat Pointe du Raz op het programma. Nog geen 15 minuten rijden vanaf ons stekkie.
DSCN0570a

Onderweg komen we een leuk strandje, Plage du Loch, tegen met mooie uitzichten bij het plaatsje Plogoff in de buurt. Natuurlijk even van genieten. Later op de dag blijken we hier weer terug te komen voor een late lunch.
DSCN0572a

DSCN0581a

DSCN0582a

De website van Tourisme Bretagne meldt het volgende over Pointe du Raz: “De mooie en ruige Pointe du Raz, geclassificeerd als “Grand site national”, is 70 meter hoog. Door de zee gebeeldhouwd en geteisterd door de wind is alleen de punt al een bezoek aan deze streek waard, zo indrukwekkend is het hier. Tegenover de punt staat de vierkante vuurtoren van de Vieille. De vuurtoren is in 1887 in gebruik genomen en in 1995 geautomatiseerd. Tot die tijd volgden de bewakers elkaar op, onder vaak zware weersomstandigheden.De Cap is ook de thuisbasis van veel zeevogels, waaronder de beroemde kokmeeuw. De Pointe du Raz is sinds 1996 een beschermd natuurmonument.”

Als we aankomen kunnen we parkeren op een grote parkeerplaats, kosten 6 euro. We krijgen een wandelkaartje mee en het ontdekken kan beginnen. DSCN0591a

DSCN0592a

DSCN0596a

DSCN0597a

DSCN0600a

DSCN0602a

DSCN0610a

Zou dit de beroemde kokmeeuw zijn?
DSCN0612

Beeld Notre-Dame des Naufrages.
DSCN0621a

Hier is de vierkante vuurtoren beter te zien. Deze foto wordt waarschijnlijk zo een miljoen keer per jaar gemaakt ervan uitgaande dat iedere bezoeker een fototoestel heeft 😉
DSCN0630a

Na twee uur daar te hebben gewandeld en op rotsen te hebben genoten van prachtige uitzichten is het tijd voor een hapje eten. Het restaurant bij Pointe du Raz kan de hoeveelheid hongerige mensen niet aan dus na een kwartiertje te hebben zitten wachten en het nog niet gelukt was om een menukaart te bemachtigen besloten we om naar dat leuke restaurantje te rijden dat we ’s morgens waren tegengekomen. Het uitzicht is er prachtig en het eten, Erik een omelette met ham en ik een galette (een hartige volkoren crepe) met peer en blauwe kaas, lekker.
DSCN0642a

DSCN0644a

In Audierne eten we nog een ijsje in het haventje en eenmaal thuis lopen we nog even naar de kust, waar het nu hoogwater is, en ploffen nog even neer op een rots. Daarna is het lekker lezen en schrijven op het terras en eten we kruidige worstjes, aardappelschotel met tomatensalade.
DSCN0645a

DSCN0649a

To be continued.

6 Reacties op “Uitwaaien bij Pointe du Raz – Bretagne

  1. Dag Anoushka,
    Mooie foto’s, die jeugdherinneringen wakker maken… Maar ik reageer om een andere reden: ik ben hoofdredacteur van een uitgave over reuma (voor reumatologen), waarin elke keer een interviewtje met een patiënt staat. Zou jij misschien mee willen doen? Gaat om een telefonisch gesprekje van 20 minuten; de tekst krijg je vooraf ter correctie. Hopelijk kun je meteen even reageren! (m.tent@hotmail.com) Alvast bedankt!
    Michiel Tent

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s