Recensie Inferno – Casey Hill

InfernoCaseyHill16504_fInferno ****
Casey Hill
Thriller
Nederlands
Paperback
320 pagina’s
House Of Books B.V.
mei 2013

Samenvatting:
Forensisch inspecteur Reilly Steels komt erachter dat haar deskundigheid niet genoeg is als een even zieke als intelligente moordenaar toeslaat in Dublin. Zijn methoden zijn verbijsterend macaber. Wat verbindt de slachtoffers met elkaar? Hun lichamen weigeren de antwoorden te geven op deze vraag en de plaatsen delict zijn de nachtmerrie van iedere forensisch onderzoeker.
De frustratie bij de politie loopt hoog op als hun onderzoek dreigt vast te lopen en een derde slachtoffer wordt ontdekt. Dan ontdekken ze volgens welk bizar patroon de moordenaar werkt: Dante’s Inferno. Maar of ze op tijd zijn om het volgende slachtoffer te redden?

Recensie:
Het schrijversechtpaar Melissa Hill en Kevin Hill hadden met Taboe de contouren van een nieuw speurders duo al aardig neergezet. Met Inferno wordt dat nog eens bevestigd en worden forensisch inspecteur Reilly Steels en rechercheur Chris Delaney een duo dat zijn plaats heeft weten te vestigen in het thriller genre.
Het is al snel duidelijk dat het team deze keer weer te maken heeft met een gestoorde seriemoordenaar. Extra gevaarlijk omdat hij intelligent is en buiten de radar van het onderzoeksteam lijkt te opereren. Door gedegen speurwerk en de nodige nieuwe technische hoogstandjes krijgt ze langzaam een beeld van hun gruwelijke tegenstander.

De thriller is lekker vlot geschreven, maar geeft ook de ruimte aan de privé levens van de Chris en Reilly, die het nodige hebben meegemaakt. Het kost vooral Chris deze keer heel veel moeite om niet het doel uit het oog te verliezen, het vinden van een moordenaar of je die nu wel of niet kunt begrijpen. Inferno is een harde thriller en zal zeker de Karen Slaughter fans erg aanspreken. De moorden zijn gruwelijk en worden expliciet beschreven. Het is een thriller die je de hele tijd geboeid houdt en je in een ruk wilt uitlezen. Met deze tweede thriller is het zeker, Casey Hill heeft een nieuw duo geschapen dat we nog hopelijk vaak in actie gaan zien komen.

Over de auteur:
Casey Hill is het pseudoniem van de Ierse bestsellerauteur Melissa Hill, die samen met haar man Kevin Hill de meeslepende thriller Taboe schreef. Taboe werd genomineerd voor de Crime Thriller of the Year 2011 Irish Book Awards. Het echtpaar woont in Dublin.

-reeds gepubliceerd op http://www.thesword.nl-

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s