Recensie Dat meen je niet! van Marie-Cecile Beniers

dat meen je nietDat meen je niet! *****
Chicklit
Auteur: Marie-Cecile Beniers
Nederlands
Paperback
272 pagina’s
House Of Books B.V.
februari 2013

Samenvatting:
Na een paradijselijke vakantie in Costa Rica keert Suzanne samen met haar vriend Milo terug naar Nederland. Milo, een hotte BN’er bekend van de soap Geen weg terug, heeft een rol gekregen in een superprestigieuze, nieuwe televisieserie. Suzanne gaat aan de slag bij Hers, de weekendbijlage van Het Nieuwsblad. Maar hier blijkt al snel dat alles mooier lijkt dan het in werkelijkheid is. Haar diepte-interviews met verwende diva’s eisen al Suzanne’s energie. Als de roddelpers Milo en Suus ook niet met rust laten, blijkt haar terugkeer vooral een koude douche. Dan slaat het noodlot genadeloos toe en staat Suus er plotseling helemaal alleen voor. Bovendien doet ze een huiveringwekkende ontdekking.

Een kijkje in de wereld van de vaderlandse showbizz en de roddeljournalistiek. Wat is er waar van al die sappige onthullingen? Lopen feiten en fictie ècht door elkaar heen? En wie is wie in glamourland?

‘Leuk en vlot geschreven. Om in één ruk uit te lezen.’
Yes over Loslippig

Leeservaring:

Dat meen je niet! is een goed geschreven chicklit die klopt van het begin tot het eind. Het heeft humor, maar ook zakdoek momenten, die overigens goed zijn neergezet met veel inlevingsvermogen. Het verhaal leest vlot maar is niet te vluchtig.

Het duikt in het leven van Suzanne die als journalist voor een roddelblad heeft gewerkt en sinds een tijdje een leuke vriend, Milo, heeft waarmee ze heerlijk een aantal maanden op Costa Rica heeft doorgebracht. Het leven lijkt goed en rustig en als ze terugkomen heeft ze ook nog een leuke nieuwe baan in het vooruitzicht. Maar zodra ze geland zijn in Nederland begint het echte leven weer en omdat Mila een soapster is wordt hun relatie door de roddelpers onder de loep gelegd. En kunnen die niks vinden dan verzinnen ze het zelf wel.

Het leuke is tijdens het lezen dat je weet waar het fout gaat en hoe dat geïnterpreteerd zal worden als er een foto gemaakt zou zijn op dat moment. Het laat ook goed zien hoe hard dat wereldje is en je echt wel goed in je vel moet zitten om alle onzin langs heen te laten gaan. Omdat het leven soms erger is dan een soap komt Suzanne er alleen voor te staan en moet zij goed gaan bedenken wat ze nu eigenlijk met haar leven wil en wat nu echt belangrijk is. Samen met haar vriendinnen en gay-bff smeed zij plannen voor wraak maar ook voor een nieuwe toekomst.

Een must-read voor de liefhebbers van dit genre.
Over de auteur:
Marie-Cecile Beniers woont in Rotterdam, is journaliste en werkte als verslaggeefster bij een roddelblad. Haar ervaringen, gecombineerd met een flinke dosis humor en romantiek, vormden de basis voor haar debuutroman Loslippig. Dat meen je niet! is haar tweede sleutelroman.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s