Recensie De schaakman van Jeffrey B. Burton

DeSchaakmanJeffreyBBurt16308_fDe Schaakman ****
Jeffrey B. Burton
Thriller
Nederlands
Paperback
320 pagina’s
Karakter Uitgevers B.V.
januari 2013

Samenvatting:
Intelligente thriller met een zinderende apotheose waarbij de meest spannende schaakpartij kinderspel lijkt…

Als er in de buurt van Washington een aantal moorden wordt gepleegd waarbij er een schaakstuk in de wond van het slachtoffer is gestoken, gaan op het hoofdkantoor van de FBI alle alarmbellen af. Enkele jaren daarvoor is er op precies dezelfde manier een reeks moorden gepleegd, maar de zaak van ‘de Schaakman’ is nooit opgelost. Om te voorkomen dat deze meedogenloze moordenaar nog meer slachtoffers maakt en weer tussen hun vingers door glipt, zet de FBI groot materieel in.

Leeservaring:

De schaakman is een spannende thriller over een seriemoordenaar met een missie.
In de hoofdrol hebben we ex-FBI special agent Drew Cady. Hij is met het werk gestopt maar wordt nu weer terug geroepen om dat zijn nemesis De schaakman weer boven water is gekomen en zijn moordpartijen vrolijk lijkt door te zetten. In eerste instantie heeft Cady daar geen zin in, hij is zowel lichamelijk als geestelijk er niet aan toe om in het verleden te duiken, maar zijn pittbull mentaliteit laat het niet toe om echt afstand te nemen.

Het kan dan ook niet anders dan dat de antwoorden in het verleden liggen en zo krijg als lezer een spannend verhaal voorgeschoteld. De gebeurtenissen in het heden worden afgewisseld met de gedachte gang en gebeurtenissen in het verleden. Cady neemt je mee in zijn zoektocht naar de ware moordenaar en krijgt daarbij hulp uit onverwachte hoek.

Het boek is spannend, het plot klopt en de spanningsopbouw is goed waardoor je constant wilt weten hoe het verder gaat. Door gedegen politie onderzoek en het uitsluiten van verdachten wordt het verhaal van de Schaakman langzaam duidelijk. Voor de liefhebbers van een goede politie thriller en de mensen met een fascinatie voor seriemoordenaars. Wat drijft hen tot hun daden en zijn zij alleen slecht of hebben zij ook een menselijke kant?

 
Over de auteur:
De korte verhalen van Jeffrey B. Burton hebben in tal van verschillende tijdschriften gestaan (thriller, horror, literair). Burton is actief lid van zowel Mystery Writers of America als de Horror Writers Asscociation. In 2005 is zijn verhalenbundel Shadow Play gepubliceerd en in 2008 zijn eerste thriller, Sleuth Slayer.

– Reeds gepubliceerd op http://www.thesword.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s