Recensie – De ondergang van Corine Hartman

de ondergangDe ondergang *****
Corine Hartman
Thriller verhalen
Nederlands
Paperback
240 pagina’s
Uitgeverij Karakter
november 2012

Samenvatting:
Eigenlijk hadden alle verhalen in deze bundel de titel De ondergang kunnen dragen. Ze gaan stuk voor stuk over kwetsbare mensen voor wie op een of andere manier een ondergang dreigt. Ze bevinden zich in situaties waar ze niet mee om kunnen gaan, al hebben ze die in sommige gevallen zelf gecreëerd. En wat dan? De een vlucht, de ander komt in actie…

In het titelverhaal De ondergang heeft een succesvolle architect zich perfect voorbereid op het einde der tijden. In een luxe villa op een berg in het Zuid Franse Les Horts is hij in afwachting van de ondergang van de mensheid. Iedereen zla het leven laten, daarvan is hij overtuigd, behalve hij zelf en enkele gasten. En die heeft hij niet voor niets uitgenodigd.

Recensie:
De ondergang, een verhalenbundel met zes ijzersterke korte verhalen. Verhalen over mensen die in vreemde, gevaarlijke en lugubere omstandigheden terecht komen. Ze hebben allemaal een andere invalshoek en binnen paar bladzijden weet Hartman je weer een totaal andere setting in te slepen.

Ze hebben allemaal een goed plot en de hoofdrolspelers worden goed en krachtig neergezet zodat het verhaal tot leven komt. Knap gedaan in zulke korte verhalen. Sommige komen echt binnen zoals het geweld in het verhaal Pokerface dat hard en helaas ook actueel is. Carpe Diem heeft een hele andere verhaallijn en is vooral mysterieus en spooky ala Stephen King. Net zoals de twist in Met Liefs. In Blauw licht staan de overpeinzingen en keuzes centraal van een vrouwelijk rechercheur.

Kortom een aanrader voor de liefhebbers van de boeken van Corine Hartman, maar wellicht ook een mooie kennismaking voor degene die nog niks van haar hebben gelezen. Hartman bewijst maar weer eens temeer dat ze behoort tot de top van de Nederlandse thrillerschrijvers.
 
 
Over de auteur:

Voor zover Corine Hartman zich herinnert, heeft haar passie voor woord en beeld, voor schrijven en tekenen, altijd bestaan. Verhalen verzinnen was één van haar favoriete bezigheden en al snel las ze alles wat los en vast zat, waaronder de boeken van Agatha Christie. Na enkele banen in de reclame is ze in 1994 gestart met een eigen reclamebureau. In 2000 is ze de opleiding aan de Schrijversvakschool in Amsterdam gaan volgen. Eind 2004 studeerde ze af, met als specialisatie de studierichting scenarioschrijven. In maart 2007 debuteerde ze met ‘Schone kunsten’ en vanaf dat moment is ze full-time auteur.

– reeds gepubliceerd op http://www.thesword.nl

Een Reactie op “Recensie – De ondergang van Corine Hartman

  1. Pingback: 2012 de boeken! | Itsanoushka's Blog·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s