Recensie – Laat mij maar schuiven van Pippa Wright

Laat mij maar schuiven ***
Auteur: Pippa Wright
Chicklit
Nederlands
Paperback
367 pagina’s
The House of Books
augustus 2012

Samenvatting:
Na elf jaar huisje-boompje-beestje is Rory weer single. Haar ex Martin was geen feestbeest maar ze kon wel altijd op hem rekenen – dacht ze. Tot Rory ontdekt dat zélfs de suffe Martin absoluut onbetrouwbaar is. Nu, op haar negenentwintigste, moet ze proberen haar liefdesleven en haar carrière bij het deftige woonmagazine Country House weer op poten te krijgen. Misschien kan ze iets leren van een ‘foute’ man, zo’n snelle gladjakker die heel goed weet wat er te koop is en overal de weg weet. Ja, dat wordt Rory’s nieuwe missie: zoveel mogelijk afspraakjes maken met de meest onbetrouwbare types. Spannend!

Recensie:

Het verhaal gaat over Rory die na 11 jaar een relatie te hebben gehad met Martin alleen komt te staan, omdat hij een verhouding heeft met een ander. Rory trekt bij haar tante Lyd in en komt daar samen te wonen met een stel oudere acteurs, die voor de vrolijke kibbelnoot zorgen in het boek.
Rory werkt op de redactie van een blad en wil daar een column schrijven over daten met foute mannen. Ondertussen wordt het huis van haar tante opgeknapt door een wel heel mooie loodgieter, Jim.

Het boek leest lekker weg maar de kwaliteit wisselt. De stukken met de dates zijn humoristisch beschreven en echt een highlight in het boek. Zo is daar de hitsige puber, de oude nette heer en de foute muzikant. Een ander hoogtepunt zijn de gesprekken tussen de oudere acteurs die in het pension van tante Lyd wonen. Zij hebben net zoals tante Lyd hun beroemde periode ver achter zich liggen maar dat weer houdt ze niet van onderling diva gedrag. Tante Lyd is het cement in dit verhaal en helpt iedereen op weg met haar wijze raad. Verder kabbelt het boek een beetje voort en wordt je als lezer niet snel het verhaal in getrokken. Naar mate het boek vordert wordt het wel beter en spannender dus jammer van het begin.

Over de auteur:

Pippa Wright woont in Londen en werkt in de uitgeverswereld. Lizzy gaat los is haar eerste roman, maar door de pers wordt zij nu al de toekomstige koningin van de Chicklit genoemd.

-reeds gepubliceerd op thesword.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s