Recensie Bodemloos van Loes den Hollander

Bodemloos ****
Auteur: Loes den Hollander
Nederlands
Psychologische thriller
Paperback
367 pagina’s
Uitgeverij Karakter
oktober 2012

Samenvatting:
Tjeerd en Lizzie van Loon en Mies van Meekeren hebben een sterke familieband. Ze delen een turbulent verleden, maar de tijd heeft daar rust in aangebracht. Dat verandert als Hella, hun moeder en zus, een zelfmoordpoging doe die slaagt. Het verleden komt tevoorschijn in de persoon van wie iedereen zich al jaren geleden definitief heeft afgewend en ze ontdekken dat er iets valt af te rekenen. Ze verzetten zich tegen zijn eisen en bundelen hun krachten. Maar hij weet wie van hen de zwakke schakel is. Hij weet ook iets niet en daardoor wordt de confrontatie die niet uit kan blijven een angstaanjagende gebeurtenis die niemand had voorzien.

Recensie:
Bodemloos is weer een goede psychologische thriller. Den Hollander verteld het verhaal weer mooi, de karakters komen een voor een tot leven en hun emoties worden als een ui afgepeld totdat ze bij de kern van hun gevoel komen. Tjeerd en Lizzie, broer en zus, hebben een goede band met hun tante Mies, de zus van hun moeder. Mies is van levensbelang geweest voor de twee, zij vervulde zowel de moeder als de vader rol toen zij nog jong waren. Hun echte moeder is een labiele vrouw die te kampen heeft met wat persoonlijkheidsstoornissen. Helaas is de vader geen haar beter en heeft deze combinatie fatale gevolgen voor Lizzie en Tjeerd. Nadat Mies op de hoogte is van het weerzinwekkende gedrag van hem ten opzichte van zijn kinderen zorgt zij ervoor dat hij voorgoed uit hun leven verdwijnt. Althans dat denkt ze. Als Hella er eindelijk in slaagt om zelfmoord te plegen, na zes mislukte pogingen gelooft niemand meer daar in, blijkt niets minder waar. Dan ontstaat er een kat en muis spelletje en wordt de spanning opgevoerd. Als lezer heb je natuurlijk wel een vermoeden, maar klopt dat en wat gaat er aan voor af? De spanning zit hem daarnaast ook in de onthullingen van de drie familieleden en hoe ze daar mee omgaan. Is het echt mogelijk dat liefde alles overwint, zelfs de krankzinnigheid van een zieke geest? Goed boek voor de liefhebber van de psychologische thriller en onderhuidse spanningen. Het boek leest daarbij ook als een trein dus succes verzekerd.

Over de auteur:
Loes den Hollander schrijft al vanaf het moment dat ze kon lezen. Aanvankelijk poëzie, later columns, daarna verhalen en ten slotte haar eerste boek. Toch kwam het nooit in haar op om van schrijven haar beroep te maken, omdat ze zich helemaal richtte op haar carrière in de gezondheidszorg. Dat veranderde toen ze in 2001 een verhalenwedstrijd won. Vanaf dat moment ging er voor haar gevoel een luik in haar hoofd open waar een onstuitbare lading teksten achter zit die zich allemaal verdringen om te worden opgeschreven. Toen ze in 2006 haar carrière als directeur van een gezondheidszorginstelling beëindigde, vond ze vrijwel tegelijk een uitgever voor Vrijdag, haar eerste literaire thriller. Daarna volgde al snel het zinderende Zwanenzang en sindsdien is schrijven haar voornaamste bezigheid.

Loes den Hollander schreef al eerder columns voor bekende vrouwenbladen. Zij was van 2002 tot 2009 hoofdredacteur van Denkbeeld, een vakblad voor de gezondheidszorg en is nu nog als gastredacteur aan het blad verbonden.

Advertenties

2 Reacties op “Recensie Bodemloos van Loes den Hollander

  1. Pingback: De Hobby Blogger – Recensie Bodemloos van Loes den Hollander | Itsanoushka’s Blog·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s