Uiensoep met een Italiaanse twist

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 5 grote uien
  • 25 gram boter
  • Grof zeezout
  • 3 geperste tenen knoflook
  • 2 liter bouillon totaal, combi van kippen en runder is lekker. Gebruik zelf een pot struik, kip basis, dus zonder stukjes kip en dan vier van die flesjes water erbij een bouillonblokje extra rund.
  • Laurierblaadje
  • 1 el worcestershiresaus
  • Glas rode wijn
  • Flinke snuif gevriesdroogde tijm
  • Flinke snuif gevriesdroogde oregano
  • 1 el witte wijnazijn of witte balsamico voor wat meer Italie
  • Stokbrood
  • 100 gram geraspte kaas, combi van jong en oud is lekker.

Wat moet je doen?

Boter laten smelten op een half hoog vuur samen met de knoflook en flinke snuif grof zeezout. De uien in ringen snijden en zachtjes laten bakken tot dat ze lekker goudgeel en kleverig zijn, duurt ongeveer een half uur.

Dan de bouillon, wijn, kruiden en worcestershiresaus erbij doen, nog een half uurtje zachtjes laten pruttelen. 5 minuten voor het serveren een scheutje azijn erdoor even voorzichtig proeven en dan eventueel nog met peper op smaak brengen en het laurierblaadje er uit halen.

Vlak voor het serveren het stokbrood in schuine plakken snijden wat geraspte kaas er op en 3 minuten onder de grill of zo lang als nodig om de kaas lekker te laten smelten.

Serveren in diepe borden of grote kommen. De stokbroodjes met kaas kun je er bij geven of op de uiensoep leggen.

Advertenties

Een Reactie op “Uiensoep met een Italiaanse twist

  1. Pingback: De Hobby Blogger – Uiensoep met een Italiaanse twist | Itsanoushka’s Blog·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s