De 3* in de Morvan

Er zijn vele mooie dorpjes te vinden in de Morvan maar onze toppers naast de stad Dijon zijn Saulieu, Avallon en Autun.

Saulieu lag op een kwartiertje rijden vanaf onze vakantiestek en dat was een dorp dat werd gekenmerkt door de hoeveelheid kwalitatief goede restaurants die daar gevestigd waren. Saulieu huisvest dan ook het beroemde 3 sterren restaurant van Bernard Loiseau, die daar ook een prachtige winkel heeft met zijn eigen delicatesse. Nieuwsgierig als wij zijn hebben wij even een blik geworpen op de kaart. Echt heerlijk wat er opstaat, zou het graag een keer proberen, maar die prijzen (95,00 euro voor een hoofdgerecht) heeft ons doen besluiten om naar de overbuurman te gaan. Waar we voordat geld een 4 gangen diner hadden, met z’n tweeën.


Avallon een historisch dorp dat tegen de heuvels is aangebouwd met prachtige winkeltjes en mooie straatjes. Verder vind je er veel musea en galeries en een heerlijk theehuis waar je ook koffie mag drinken. Echt de moeite waard om eens doorheen te slenteren en wat terrassen uit te proberen.

Autun heeft mooie oude en historische gebouwen maar ook een prachtig groot plein waar alles gebeurd. De jeugd komt er bij elkaar tijdens en na de schooluren, gepensioneerde strijken neer met een krant en een kop koffie en toeristen doen zich te goed aan het lekkere eten in een van de vele restaurantjes die daar zitten en iedereen schijnt te genieten van een goed glas wijn. Verder vind je er ook nog een mooi park en zit je zo in de natuur.


Een Reactie op “De 3* in de Morvan

  1. Pingback: De Hobby Blogger – De 3* in de Morvan | Itsanoushka’s Blog·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s