Oosterse Kabeljauw

 

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 250 gram kabeljauw, heb zelf de biologische diepvries versie gebruikt die onverwacht heel betaalbaar was.
  • 1 paksoi, in reepjes gesneden
  • 1 rode paprika, schoongemaakt en in reepjes gesneden
  • ½ prei in dunne repen gesneden
  • Dunne eiermie voor 2 personen (meestal de helft van wat er in het pakje zit)
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 3 eetlepels peperketjap (of gewone zoete ketjap met een halve verse peper met of zonder de pitjes, met is natuurlijk heter, in kleine stukjes gesneden)
  • 3 teentjes verse knoflook, fijn gesneden/geperst,  en eventueel wat poeder om nog licht over de kabeljauw te strooien.
  • Rijstolie (de eigenschap van deze olie is dat hij beter tegen hitte kan dan bijvoorbeeld olijfolie)
  • Zout naar smaak

Wat moet je doen:

Indien  je diepvries kabeljauw gebruikt deze eerst laten ontdooien volgens aanwijzingen op verpakking.

Ruim water in pan opzetten voor de eiermie en koken volgens aanwijzingen verpakking. Meestal is dat maar een minuut of 4.

De kabeljauw droog deppen en dan zouten en licht bestrooien met knoflookpoeder. Bakken in hete pan met flinke scheut rijstolie, zodra vis in de olie dan vuur zachter en 8 minuutjes bakken, af en toe keren. Voorzichtig zodat het een mooi visje blijft.

Dan in een wok ook wat rijstolie verhitten. Ik doe zelf altijd de verse knoflook en wat grof zeezout al in de olie en laat die met de olie heet worden zodat het niet kan verbranden, wel zodra het begint te pruttelen de groenten er door heen wokken. Paar minuten wokken en dan de gembersiroop en peperketjap er doorheen wokken, nog 2 minuten wokken en klaar.

Mie afgieten, verdelen over de borden, de groenten wok eroverheen verdelen en dan daar bovenop een lekker stukje kabeljauw.

Advertenties

Een Reactie op “Oosterse Kabeljauw

  1. Pingback: De Hobby Blogger – Oosterse Kabeljauw | Itsanoushka’s Blog·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s