Postcrossing – een jaar later

Ruim een jaar geleden aan het Postcrossen geslagen. Voor de mensen die niet weten wat het is een korte uitleg. Het is een website waar je inschrijft en waar je ansichtkaarten random gaat versturen naar mensen over heel de wereld die ook ingeschreven staan bij Postcrossing. Als je een adres aanvraagt om aan te versturen krijg je een uniek id-nummer voor de kaart. Als je kaart is aangekomen en is geregistreerd dan krijg jij van een willekeurig iemand ergens op de wereld een kaart toegestuurd.

De vraag na zo een jaar is heeft het aan de verwachtingen voldaan en ja voor mij wel:

  •  Afwisselend en altijd spannend waar je een kaart naar toe gaat sturen. Natuurlijk stuur je naar sommige landen vaker dan andere gewoon omdat daar meer mensen mee doen. Ik heb nu met 50 verschillende landen kaarten uitgewisseld.
  •  De post wordt weer leuk op de deurmat.
  •  Hele leuke contacten op doen over heel de wereld. Sommige uitwisselingen stoppen bij een thank you for the card en bij sommige gaat het over in e-mail uitwisselingen.
  • Een beetje reizen vanuit je luie stoel. Hoewel echt reizen natuurlijk altijd nog spannender is, maar we zijn geen Rockefeller.
  • Lekker shoppen voor leuke kaarten en postzegels.
  • De verzamelklier wordt weer bevredigd. Lekker scannen en een manier verzinnen om ze te bewaren.

Nadelen, natuurlijk heb je met mensen te maken en soms kom je minder vriendelijke postcrossers tegen. In sommige gevallen zal het gaan om mensen die de Engelse taal niet goed beheersen en daardoor misschien niet willen of makkelijk kunnen reageren maar soms zijn mensen gewoon bot of reageren niet op de vraag of de kaart is aangekomen. Wat niet een vreemde vraag is, zeker niet bij sommige direct postcrossers want die ontvangen vaak zoveel kaarten dat ze op de stapel verdwijnen of voor sommige bestaat de noodzaak niet zo om snel te registeren of denken het al gedaan te hebben. Dus het is slechts een friendly reminder zonder enige ondertoon die ik verstuur. Of iemand stuurt je een advertentie kaart (zo een kaart die je gratis ergens mee kunt krijgen, vaak reclame) zonder enige tekst, geen eens Happy Postcrossing of wat dan ook en dan lees je zijn profiel en daar staat dan doodleuk: No ad cards please and write a messeage on the back of the card, nothing worst then just Happy Postrcossing. Nou dan kun je mij wegdragen natuurlijk want hij had niet eens dat op z’n kaart gezet. Gelukkig is het maar een hele kleine groep en ach ze zorgen ook weer op hun manier voor vermaak 😉 Veruit de meeste postcrossers zijn gewoon fijne mensen die nieuwsgierig zijn naar andere mensen en culturen. Heerlijk om te zien dat er ook mensen in Azie zijn die dezelfde humor hebben of dat er net zulke prettige gestoorde rond lopen in Belarus. En wat wordt er veel gelezen!! Bijna iedereen houdt wel van een goed boek. Ook wordt er veel gereisd, gefotografeerd, gesport, naar muziek geluisterd en een filmpje gekeken. Sommige mensen hebben hele persoonlijke beschrijvingen, bij andere spat de energie door je beeldscherm en bij sommige heb je meteen een klik en is het jammer dat er 13.000 kilometer tussen zit anders hadden we vast als vrienden ergens in een kroeg met een biertje of een lekker glas wijn kunnen bomen.

Sommige kaarten heb je al binnen 2 dagen, sommige landen doen er standaard 30 dagen over. Een kaart uit Portugal is tot nu toe het langst onderweg geweest, 324 dagen. Maar daar volgde de verbaasde reactie op “I’m so sorry, wrote the card but forgot to post it. Just posted it last week, did not know it was such a long time ago I wrote it”. Deze dame had ook nog maar 4 kaarten verstuurd in een jaar en er nog geen een ontvangen. Het bleek dat ze allemaal nog maar net verstuurd waren, lol.

Maar het leukste vind ik zelf het uitzoeken van een kaart, zoeken naar een die past bij de wensen of het karakter van de ontvanger. Heerlijk die voorpret. Niks lastiger dan ook die profielen waar staat “I like everything” en verder niks. Geen beschrijving van hun persoonlijkheid of hobby’s, geen voorkeuren en zelfs geen favorieten bij hun kaartenoverzicht. Dus geen enkel aanknopingspunt, pffff, wees duidelijk of heel uitgebreid of heb een wens, maar er is toch wel iets dat je hart sneller laat kloppen!

Tot nu to 324 kaarten verstuurd en 313 ontvangen, dus ik kan de komende tijd nog wel wat leuks verwachten!

Keep Postcrossing!

Een Reactie op “Postcrossing – een jaar later

  1. Pingback: De Hobby Blogger – Postcrossing – een jaar later | Itsanoushka’s Blog·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s