Recensie – Schuld van Tupla M

Schuld ****
Auteur: Tupla M.
Nederlands
Paperback
299 pagina’s
Uitgeverij Verbum Crime
mei 2012
 
 
 

Samenvatting:
Na een traumatische gebeurtenis besluit Evalien samen met haar man Rik en dochter Pippa te verhuizen van Amsterdam naar Zeeland. Ze hoopt dat ze alle ellende achter zich kan laten en opnieuw kan beginnen in het geboortedorp van Rik. Maar dat is ijdele hoop. Al snel wordt duidelijk dat de spoken uit het verleden zich niet laten wegjagen…

Recensie:

In Schuld volgen we de ontwikkelingen van Evalien en Rik. Zij verhuizen met hun dochter Pippa van het hectische Amsterdam naar het idyllische Westkapelle in Zeeland. Een zeer traumatische gebeurtenis vraagt om grote veranderingen lijkt Evalien te denken. Zoals bij iedere verhuizing zijn er verwachtingen en de daarbij behorende tegenvallers, alleen lijkt het er op dat er meer speelt. Duistere krachten lijken los te komen in het geboortedorp van Rik als zij er komen wonen. Het begint subtiel maar neemt steeds groteskere vormen aan. De kracht van Tupla M. is het uitdiepen van de karakters van hun hoofdpersonen. Het worden echte mensen met een heden en een verleden. De psychologische uitwerking van de karakters is tevens het sterkste punt van hun thrillers en is ook hun handelsmerk aan het worden. De spanning word opgebouwd doordat het verhaal begint aan het einde met een ziekenhuis opname van Rik, die zware verwondingen heeft. Dan neemt het schrijvers duo je mee terug naar het begin van het verhaal, de verhuizing, de reden en de geheimen van een klein dorp en wat voor impact die kunnen hebben op de geestelijke gezondheid. Een goed boek met een spannend verhaal, niet direct een thriller in de zin van wilde achtervolgingen en heel veel bloed vergieten maar wel in de zin van willen weten hoe iets is gebeurd en wie daar verantwoordelijk voor is.

Over de auteur:
Tupla M. is een pseudoniem voor het schrijversduo Wendela de Vos en Atie Vogelenzang . Hun debuut, de literaire thriller Vrouwelijk Naakt, verscheen in mei 2005. Het boek stond op de longlist van de Gouden Strop 2005 en de Diamanten Kogel en ontving de Schaduwprijs 2006 voor beste thrillerdebuut. Na hun debuut volgden nog 4 titels: Een kwestie van tijd (2007), Speeddate (2008), Meer dood dan levend (2010) en in 2012 Schuld.
 
 
 
 
 

-reeds gepubliceerd op thesword.nl-

Advertenties

Een Reactie op “Recensie – Schuld van Tupla M

  1. Pingback: De Hobby Blogger – Recensie – Schuld van Tupla M | Itsanoushka’s Blog·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s