Recensie – Dorpswinkel van Madame Josette van Julia Stagg

Dorpswinkel van Madame Josette ****
Auteur: Julia Stagg
Nederlands
Paperback
320 pagina’s
The House of Books
juni 2012
 
 
 
 
Samenvatting:
Het dorpje Fogas in de Franse Pyreneeën wordt opgeschrikt door een vreemde snoeshaan. Maar het blijkt Fabian, een oud-dorpsbewoner. Fabian is teruggekomen uit Parijs om de dorpswinkel grondig te moderniseren. Helaas worden al zijn pogingen daartoe met een luidkeels non! weggehoond. Hij wil de moed bijna opgeven wanneer hij onverwacht wordt getroffen door een meeslepend ‘chanson d’amour’.

Recensie:

Met in de Dorpswinkel van Madame Josette stap je in het gemoedelijke dorpsleven dat het zuiden van Frankrijk typeert. De tijd speelt geen rol en eten is een van de belangrijkste bezigheden op een dag. Daardoor is de dorpswinkel van madame Josette het middelpunt van de dorpsactiviteiten en neemt men uitgebreid de tijd om de plaatselijke roddels door te nemen tijdens het boodschappen doen. Als Fabian, de neef van madame Josette terugkeert naar het dorp neemt hij veel van zijn ideeën en levensritme vanuit Parijs mee. Maar al snel komt hij er achter dat men dat niet echt op prijs stelt. Totdat hij zijn geheime wapen inzet, de koffiemachine uit Parijs.
Dan gaat men langzaam accepteren dat niet alle veranderingen verkeerd zijn. Daarnaast speelt de liefde een grote rol en Jacques de overleden echtgenoot van madame Josette en die alleen gezien kan worden door haar en Chloe, een 9 jarig meisje dat 7 jaar geleden met haar moeder Stephanie een nieuw bestaan heeft opgebouwd in het gehucht in de bergen. Er van overtuigd dat zij haar dochter op die manier voor haar verleden zou kunnen beschermen, maar niets blijft geheim in deze digitale wereld.

De dorpswinkel van Madame Josette is een heerlijke roman die vlot geschreven is maar je toch meeneemt in een ander levensritme, dat van het Franse platteland. Het boek heeft echter ook een heel spannend einde en dat moet dan ook uitgelezen worden, dus neem er de tijd voor! Een boek om even mee weg te dromen en te ontsnappen aan het hectische leven of een heerlijke voorbereiding voor op de vakantie of gewoon in de tuin onder het genot van een lekker glas, liefst Franse ;-), wijn.

Over de auteur:

Julia Stagg studeerde Engels en heeft de hele wereld rondgereisd. Nu woont ze in het Zuid-Franse departement Ariège aan de voet van de Pyreneeën. Eerder verscheen van haar het boek Met de Franse slag.
 

-reeds eerder gepubliceerd op thesword.nl-

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s