Onthaasten tussen de Armagnac.

Ik kan het iedereen van harte aanbevelen om eens bij Toulouse naar rechts te gaan in plaats van linksaf richting de Côte te scheuren. Het is een prachtige omgeving, dat als je een indruk wilt hebben hoe het er daar uitziet het misschien wel het beste kunt vergelijken met Toscane maar dan wat ruiger. Wij belanden in het hart van de Armagnac, dat lijkt op cognac maar beiden worden op een andere wijze bereid. Het is een mooie streek qua natuur, bossen, heuvels met zonnebloemen, mais en wijnranken, meren, super aardige en behulpzame mensen, eten, drinken en dorpjes waar de tijd heeft stil gestaan, maar die ook goed onderhouden zijn. Er is blijkbaar leuk geld te verdienen aan de Armagnac. Ze hebben er ook prachtige wijnen en een heerlijk drankje genaamd Floc, een soort van wijnlikeur gebaseerd op de Armagnac. Heerlijk koel te drinken en te verkrijgen in een rode en een witte uitvoering. De rode heeft onze voorkeur en doet een beetje denken aan een fruitige port.

We hadden plannen om naar de kust te rijden of de bergen in of nog een keertje naar de prachtige stad Toulouse. Dat echt een heerlijke sfeer heeft, voelde ons er meteen thuis toen we in 2009 daar hadden rond gedwaald. Maar niks van dat alles, we hebben vooral heerlijk rustig aangedaan, beetje ontbeten met verse crostini broodjes uit het dorp, de omgeving verkend, allerlei weggetjes en dorpjes bestaande uit een kerk en een paar huizen bewonderd. Van het ene ooo en aaahhh in stilte vervallen omdat we zo overdonderd waren door de prachtige omgeving. Dit is volgens ons de plek waar het onthaasten is uitgevonden en tot kunst is verheven!

Een kleine impressie die natuurlijk niet de echte schoonheid eer aandoet, omdat het nu eenmaal niet allemaal te vangen is op een plaatje, maar het toch een aardig idee zal geven:

Lac de l’UbyLunchen in Montreal.
Montreal


Montreal

Spa en park in Barbotan les Thermes.


De enorm grote en prachtige lotusbloemen in de lotusvijver van Barbotan Les Thermes.


De boerenmarkt op donderdag in Eauze.
Lunchen op het plein van Eauze.Doorkijkje in het dorp Montreal.

2 Reacties op “Onthaasten tussen de Armagnac.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s