Speurtocht in de Gers.

7.00 gaat de wekker, fris en fruitig…..springen wij uit bed. Spullen inpakken, douchen, auto laden en om 8.00 aan het lekkere ontbijtje van Nathalie. Na het uitzwaaien en het in ontvangst nemen van de vers gedroogde lavendel gaan we op weg naar de Gers. Bij Toulouse naar rechts zeg maar. We zijn voorzien van allerlei soorten navigatiemiddelen. Alleen lijkt die in de auto het beste te werken. De rest kan het niet aan alleen op de 3g verbinding. Die navigatiesystemen zijn wel errug goed voor je huwelijk. Geen geruzie meer bij het voorbij scheuren van afslagen terwijl je zelf nog bezig bent met de kaart goed te leggen zodat je ook de goeie kant op blijft rijden. De kaarten van het navigatiesysteem worden wel ouder en zijn aan een update toe. Binnenkort maar eens de autodealer bellen, want we missen wat nieuwe snelwegen en rotondes. Nu worden die laatste wel als paddenstoelen uit de grond gestampt dus ja daar kan geen kaart tegen op. Als er nu een onvertogen woord valt is dat aan het adres van de dame die ons de instructies geeft. Dat levert de nodige “Waarom doet ze dat??!!” en “Waarom zegt ze dat niet!!!” naast mij op.

Vandaag missen we een hele snelweg erop, maar we zijn eigenwijs en nemen de weg die zij niet kent. Dat geeft stress bij haar en niet bij ons! Wij negeren alle “Draai hierom indien mogelijk.” Want dat is niet mogelijk op de snelweg. Het is er wel heerlijk rustig, dus ik denk dat deze weg nog op vele navigatiesystemen ontbreekt. Eenmaal in de buurt van de eindbestemming verlaten we de nieuwe snelweg en weet ze zich te herpakken. Alleen horen we nu een nieuwe uitspraak van haar “U heeft uw bestemming ongeveer bereikt” en wij kijken om ons heen en zien alleen maar landbouwgrond en bos. Manlief had de eindbestemming op google maps thuis opgezocht die had dus een aardig beeld van waar het moest zijn. Eerst moesten we van Lias-d’armagnac naar een ander dorp , Estang, om de juiste kerk te vinden maar eenmaal daar zou het geen probleem zijn. Ondertussen daalt het benzinepijl wel erg snel want we wilden lekker goedkoop gaan tanken op de plaats van bestemming. Altijd goedkoper dan langs de snelweg, maar niet goed voor de zenuwen als je niet weet waar je precies moet zijn en je al tig keer heen en weer gereden bent langs dezelfde kerk en je de boodschap krijgt dat je nog maar 38 km over hebt in de tank.
Gelukkig hebben we nog wel een streepje bereik op de mobiel dus ik ga aan de bel. Het blijkt dat we strak langs de kerk moeten rijden, het idee hebben dat we straks bij de pastoor in de kamer staan of op het kerkhof ronddolen en dan het verboden in te rijden bord negeren. Dan is het een kwestie van het zandpad volgen en zijn we aangekomen op het paradijsje van Joop en Ineke, Moulin Lartigolle.


Als alles inclusief hond uit de auto is gaan we op weg naar Cazaubon waar een Intermarche is met een tankstation. Mooie grote winkel, naar wij hebben begrepen zijn de Fransen zelf niet dol op de Intermarche en zijn ze meer van de Atac en Leclerc. Die laatste heeft inderdaad ook hele mooie grote supermarches maar die Atac, nou ja daar kom ik later wel op terug. Eenmaal terug gaan we aan het stokbrood met wat Mouse de canard, salami, ham, wat lekkere kaas, tomaten en een glas wijn erbij! Genieten maar!

-Morgen een foto impressie van Moulin Lartigolle, een oase van rust!-

Advertenties

2 Reacties op “Speurtocht in de Gers.

 1. Hartelijk bedankt voor je leuke mail.
  Fijn, dat jullie vakantieverblijf bij onze oude watermolen in zuid Frankrijk goed is bevallen.
  Gaat het goed met jullie?
  Prachtige foto,s.
  Onze vakantietocht naar Noorwegen was ook bijzonder en mooi.
  Een fijne winter gewenst samen.
  Lieve groet,
  Ineke en Joop Jurgens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s