Recensie De rozenkrans – Lisa Jackson

De rozenkrans ****
Genre: thriller
Pagina’s: 448
Uitgeverij: The House Of Books
Mei 2012

 
 

 
 
 
 
 

Samenvatting:
De plaats delict in een kathedraal in New Orleans is schokkend, zelfs voor ervaren rechercheurs als Bentz en Montoya. Zuster Camille is gewurgd aangetroffen, in een vergeelde bruidsjurk, bedekt met een altaarkleed. Valerie is ontzet door de dood van haar zus. Wekenlang heeft ze Camille gesmeekt het klooster te verlaten, waar haar zus wilde leven als een martelaar. Vanwege een affaire met de ex van Valerie was Camille non geworden. Ervan overtuigd dat de politie niet genoeg doet, begint Valerie haar eigen onderzoek. Ze zet de jacht in op een perverse moordenaar die het klooster van alle zonden wil zuiveren…

Recensie:

Rozenkrans is het vijfde deel (dat vertaald is in het Nederlands) in de New Orleans serie van Lisa Jackson. Ook hier gaat rechercheur Montoya de strijd weer aan met een wel zeer wrede seriemoordenaar.
Het begint met de moord op de zus van Valerie die haar slechte huwelijk probeert te ontlopen en van Texas terug verhuisd is naar New Orleans. Waar haar zusje, Camille, tegen alle verwachtingen in non is geworden. Aangezien Valerie in Texas rechercheur is geweest kan ze niet van een afstandje toekijken hoe de plaatselijke politie de zaak aanpakt. Daarbij krijgt zij hulp uit onverwachte hoek. Helaas trekt zij daarbij wel de ongewenste aandacht van de moordenaar die haar dan ook toevoegt aan zijn moordlijstje.
Het onderzoek wordt er niet makkelijker op omdat een ieder die betrokken is bij het klooster zo zijn eigen geheimen heeft. Daardoor is het een echte who dunnit thriller. Het plot zit goed in elkaar en zorgt ervoor dat je blijft lezen tot je weet wie de dader is en daar krijg je pas aan het einde zekerheid over.

Ook in dit deel speelt het occulte en het broeierige New Orleans weer een belangrijke rol en draagt bij aan de specifieke sfeer die de boeken van Lisa Jackson karakteriseren. Kortom een echte Lisa Jackson thriller die haar fans niet teleur zal stellen!

Over de auteur:
Lisa Jackson is de New York Times- bestsellerauteur van vele thrillers, waaronder Slaap zacht, De zevende doodzonde, en Zonder mededogen. Er zijn meer dan tien miljoen exemplaren van haar boeken verkocht. Ze woont met haar gezin in het noordwesten van de Verenigde Staten.
 

Reeds eerder gepubliceerd op http://www.thesword.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s