Blois aan de Loire.

Vandaag nog een lekkere rustdag voordat we onze reis naar de Gers voortzetten. Dat zal dan morgen nog een uur of 7 rijden zijn. Het begint met een lekker ontbijtje in de serre.

Waar we moeder en dochter ook weer tegen komen, die zich geestelijk voorbereiden op een paar dagen shoppen in Parijs. Vanmorgen treffen we ook een wat ouder Frans echtpaar. Dat echter nog bruisend in het leven staat. Zij komt van origine uit Engeland en beiden spreken perfect Engels, dus dat is heeel makkelijk communiceren op de vroege ochtend want mijn Frans is een beetje roestig. Zij wonen in Parijs, zijn gepensioneerd maar zijn tegenwoordig bezig met Nuskin. Iets waar wij geen feeling mee hebben maar zij heel enthousiast over kunnen vertellen en daardoor leuk om aan te horen. Hij heeft de dag daarvoor voor het eerst een ballonvaart gemaakt over het Loire dal. Prachtige ervaring hoewel er net de week daarvoor iemand overleden was die uit een bakje was gevallen vond hij het geen scarry gebeuren. Juist heel rustgevend.

Na het ontbijt gaat iedereen zijn eigen weg en wij gaan nog even op het terras chillen voordat we richting Blois gaan. Een mooie stad gelegen aan de Loire die gisteren toen we er langs reden indruk heeft gemaakt en we dus even van dichtbij willen gaan bekijken. Het wordt een kort tripje want de dag is verder bedoelt om lekker rustig bij het zwembad door te brengen. De stad heeft veel moois te bieden dat we grotendeels voor de terug weg willen bewaren, niet wetende dat we daar niet meer in de buurt zouden komen. Nog een lekker kopje koffie en een crêpe gegeten op een terras en toen terug gehobbeld naar de auto.
De hond hebben we buiten laten liggen bij Villa Roffa. Bij terugkomst ligt ze op de plek waar onze auto had gestaan. Slim dier, als ze terug komen moet het hier zijn 🙂

Deze avond geen familiediner van Nathalie, die heeft even genoeg gekookt in het hoogseizoen. We zijn al een paar keer langs een leuk restaurant aan de Loire gereden en dat gaat het worden. Goeie keus, lekker eten en mooi uitzicht.Ik bezorg hier ook nog een Fransman een fijne avond omdat hij helemaal van de rel lijkt te zijn omdat mijn haarband uit nep haar blijkt te bestaan. Blijkbaar geen bekend fenomeen in Frankrijk want hij probeert zijn vriendin in te seinen, die op zijn aanwijzingen niet opvallend mijn kant op probeert te kijken. Hilarisch!Eenmaal op de kamer terug nog lekker wat lezen en dan tukken want morgen gaat de wekker om 7.00 uur. Gelukkig hebben we die wekker verder op de vakantie niet meer echt nodig!

– morgen Speurtocht in de Gers –

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s