Villa Roffa

Het was voor ons de eerste keer dat we naar een chambre d’hotes gingen maar het leek ons de leukste oplossing voor een tussenstop naar Zuid-Frankrijk. Wat persoonlijker en kleinschaliger dan een hotel en toch een ontbijt! Door wat gegoogle kwam ik bij een website uit waar chambre d’hotes opstaan die door Nederlanders worden gerunt. De eerste schifting gebeurde puur op geografische ligging. Het moest ongeveer op de helft van 1250 km liggen. Dus kwamen we uit bij Orléans. Degene die ons het meeste aansprak was Villa Roffa, van Nathalie en Anne vlakbij Blois gelegen. Het reserveren verliep soepeltjes en we konden kiezen welke kamer we wilde hebben, dat werd kamer Royal, de mooiste volgens de beschrijving en daar houden wij wel van.


Daarbij ligt deze op de begane grond wel zo handig voor onze oude dame. Het e-mail contact met Nathalie verliep prettig en verraadde door de zinsopbouw een Franse achtergrond. Het bleek ook dat we bij aankomst een familiediner konden bij bestellen, voor 15 euro per persoon, inclusief de wijn. Ideaal natuurlijk na een dagje autorijden dus van dat aanbod hebben we dankbaar gebruik gemaakt.

De rit er naar toe verliep soepeltjes en het ontvangst was gezellig met drankje en al. We kwamen tegelijk met een moeder en dochter uit Amsterdam aan. Zij kwamen vanuit het zuiden aanrijden op de terug weg naar Nederland, maar eerst moest er nog geshopt worden in Parijs, dat voor morgen op het programma stond. De chambre d’hotes heeft ook een zwembad dus daar had dochterlief haar zinnen opgezet.

Nathalie bleek inderdaad in Frankrijk te zijn geboren, jarenlang in Rotterdam gewoond en met Anne haar man, een Rotterdammer in hart en nieren, teruggekeerd naar Frankrijk en een chambre d’hotes begonnen. Het was hun eerste seizoen en dat verliep heel voorspoedig. De kamers waren goed bezet en zagen er ook echt Frans maar goed verzorgd uit. Het terrein waar het huis op staat is ook prachtig. Uitzicht op de Loire in de verte, een mooi terras en verder veel groen en natuurlijk het zwembad.
’s Avonds heerlijk gegeten en een lekker glaasje wijn gedronken die vrienden van Nathalie en Anne hadden meegenomen. Zij kwamen vanuit Spanje die dag aanrijden en waren ook op de terug weg naar Nederland. Het was een heel ontspannen en gezellige avond en leuk om zomaar aan tafel te zitten met vreemden en elkaar beter te leren kennen onder het genot van een hapje en een drankje en natuurlijk de onvermijdelijke vakantie verhalen. Om een uurtje of 10 storten wij doodmoe en wat aan de vroege kant voor ons in bed, dat heerlijke matrassen had overigens, de beste van de hele vakantie.

– morgen een dagje Blois –

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s